Dünyanın ilk Armani oteli, Burç Halife kulesinde açıldı

Dünyanın ilk Armani marka oteli Dubai'deki dünyanın en yüksek binası Burç Halife'de dün resmen açıldı.

2009 Eylül'ünde hizmete girmesi pla

Dünyanın ilk Armani marka oteli Dubai'deki dünyanın en yüksek binası Burç Halife'de dün resmen açıldı.

2009 Eylül'ünde hizmete girmesi planlanan otelin açılışı, önce yıl sonuna ertelenmiş, tekrar 21 Nisan olarak ilan edilmiş fakat en son İzlanda'da patlayan yanardağın ardından 27 Nisan olarak belirlenmişti. Açılışa katılan İtalyan modacı Giorgio Armani, Dubai merkezli Emaar Emlak ile beraber önümüzdeki 10 yıl içinde en az 10 adet daha otel açacaklarını söyledi. "Otelin kapılarını açmaktan çok heyecan duyuyorum" diyen Armani, beş yıl süren zorlu bir çalışmanın ardından projenin hayata geçtiğini görmenin gurur verici olduğunu ifade etti.

Toplam 160 odalı ve 144 özel konutlu olan Armani otel, Burç Halife'nin ilk 16 katı ile 38 ve 39'uncu katlarında yer alıyor. Otelin en ince detayına kadar Armani'nin kendisi tarafından dizayn edildiği öğrenildi. Açılışta gazetecilere bilgi veren bir otel yetkilisi, bir gecelik kalma ücretinin 1100 dolardan başladığını ve Armani İmzalı oda için 5 bin dolara kadar çıktığını belirtti. Fiyatlar, sezona, kalma süresine ve rezervasyon şartlarına göre değişebilecek. Her Armani müşterisine özel bir menejer tahsis edilecek ve müşterilerin her türlü ihtiyacına en uygun şekilde cevap verilecek.

Emaar Emlak ile ortaklaşa işletilen otelde 700 kişi çalışıyor. Otelde ayrıca Armani Prive adlı eğlence klubü, spa, Armani Dolce şekerleme mağazası ve Armani Galleria da bulunuyor.

75 yaşındaki modacı Armani, bir sonraki hedefinin Milan'da açılacak Armani Otel ve Resort Grubu olduğunu ve ardından Marakeş, New York, Tokyo, Şanghay ve Londra'da otel açacaklarını belirtti. Tek hissedarının Giorgio Armani olduğu Armani şirketinin kıyafet, aksesuar, mücevher, kozmetik, parfüm, ev eşyası, restoran, çiçek ve çikolata ürünlerinin yanısıra yat dizayn işi de bulunuyor.