Alaşehir'de fuhuş operasyonu: 26 kişi tutuklandı

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, 14 ve 16 yaşındaki 2 kız çocuğu ile 16 yaşındaki bir erkek çocuğa fuhuş yaptırıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, 14 ve 16 yaşındaki 2 kız çocuğu ile 16 yaşındaki bir erkek çocuğa fuhuş yaptırıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevkedilen 28 kişiden 26'sı tutuklandı, 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili olarak 4 kişi halen aranıyor.

Alaşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, ilçede bir fuhuş çetesinin küçük yaştaki kız ve erkek çocuklarına fuhuş yaptırdığını belirledi. Bunun üzerine şebeke elemanlarını takibe alan polis, delillerin toplanmasının ardından ilçe merkezi ile belde ve köylerinde eşzamanlı operasyon düzenledi. Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla düzenlenen operasyonda 28 kişi gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı bulunan 4 kişi ise adreslerinde bulunamadı. Bu kişilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Fuhuş şebekesinin, 14 yaşındaki H.G. ve 16 yaşındaki D.K. adlı kız çocukları ile 16 yaşındaki C.P. adlı erkek çocuğuna da para karşılığı fuhuş yaptırdığı belirlendi. Gözaltına alınanlar arasında çocuklara para karşılığı fuhuş yaptıran kişilerle, çocuklarla para karşılığı ilişkiye giren kişiler de bulunuyor. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda bir adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Zanlılardan birinin sahte askerî kimlik kullandığı belirtildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, Alaşehir Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolundan sonra saat 15.00 sıralarında adliyeye sevkedildi. Zanlılar önce Cumhuriyet Savcısı'na tek tek ifade verdi. Savcılık sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye sevkedilen 28 kişinin mahkemeye ifade verme işlemi sabaha karşı 04.00 sıralarında tamamlandı. Mahkeme, 26 kişinin tutuklanmasına, 2 kişinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi. Olayla ilgili 4 kişi ise aranıyor. Mahkeme sürerken, zanlıların yakınları geç saatlere kadar adliye önünde bekledi.

Para karşılığı fuhuş yaptırılan H.G., D.K. ve C.P. adlı küçük çocuklar ise devlet korumasına alındı. Üç çocuk da Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne getirilerek psikolojik destek tedavisine alındı.