"O'nu beklerken" tiyatro oyunu gözyaşlarıyla izlendi

Peygamber Efendimiz'in (sallallahu aleyhi ve sellem) 1439. doğum yılı kutlamaları devam ediyor. Kutlamalar çerçevesinde Antalya'nın Alanya ilçesinde F

Peygamber Efendimiz'in (sallallahu aleyhi ve sellem) 1439. doğum yılı kutlamaları devam ediyor. Kutlamalar çerçevesinde Antalya'nın Alanya ilçesinde Fırat Kültür Merkezi(FKM)'nin 'Onu beklerken' adlı tiyatro oyunu sergilendi. Tiyatro oyununda cahiliye döneminde kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesi sahnesi izleyenleri derinden etkiledi.

'Onu beklerken' oyununu, Gönüller Kavşağı Derneği(GÖNKAD)'nin davetiyle Alanya Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Beş farklı bölümden oluşan oyun Peygamber Efendimiz'in (sallallahu aleyhi ve sellem) doğumundan önce insanlığın düştüğü sapkınlığı genel hatlarıyla işliyor. İran'da Mecusilerin bin yıldır sönmeyen ateşe tapmaları, bu uğurda kızını ateşe atmaktan çekinmeyecek kadar gözü kararmış bir hükümdarın vicdan sızlatan davranışları işlenen konular arasında. Kız çocuğu var diye kötülenen ve insan içine çıkamaz hale gelince kızını diri diri toprağa gömen bir babamın yürek yaka feryadı tiyatro oyununda izleyenleri derinden etkiledi.

GÖNKAD Başkanı Yelda Yavuz, Efendimiz'in (sallallahu aleyhi ve sellem) yaşantısının örnek alınması gerektiğini ve ona göre hareket edilmesi gerektiğini söyledi. O'nun ahlakı olan yardımlaşma ve dayanışmayı dernek çatısı altındakilerle uygulamaya çalıştıklarını belirten Yavuz, bu kapsamda çalışmalara devam edeceklerini söyledi. GÖNKAD'ın 3–8 Mayıs tarihleri arasında Alanya Cuma Pazarı Belediye Düğün Salonu önünde öğrencilere destek için kermes düzenleyeceklerini söyledi.