CHP heyeti Siirt'ten ayrıldı

Son günlerde Siirt'teki cinsel istismar olayları ile ilgili incelemelerde bulunan CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir kentten ayrıldı.

CHP heyeti Siirt'ten ayrıldı

Pervari ilçesinde ki incelemelerin ardından İl merkezine dönen heyet Vali Necati Şentürk'ü ziyaret edip olaylar hakkında bilgi aldı. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Ersin, tutuklananların kim oldukları ve parti yönetimlerinden birinin olup olmadığı şeklindeki soruya; "Tutuklananların kim olduğuna ilişkin bilgi alamadık. Yani bizi de ilgilendirmiyor zaten. Kimler var, kimler yok, kaç kişi? Bunların kimler olduğu hakkında, dosya içeriği hakkında sayın başsavcı bilgi vermedi. Vermesi de doğru değil. Kimin tutuklandığı beni hiç ilgilendirmiyor. Olayın özü önemlidir. Bir acı olay yaşandı. Bütün Türkiye'yi en çok ta Siirtlileri üzen bir acı olay yaşandı. Bundan Siirtliler çok rahatsız. Türkiye rahatsız bu olaydan. Ama bu olay içinde kim var, kim yok. Kim bu suçları işlemiş hiç orası ile meşgul değiliz. Kimsenin akrabasından ötürü kimseyi suçlamak doğru değildir. Kimsenin yakınından ötürü başkasını suçlamak doğru değildir. Suçlar şahsidir. Kişiseldir, kim ne yapmışsa onun karşılığını yargıda görecektir. Onun için biz dosyada Ahmet var mı, Mehmet var mı şu var mı diye bir araştırma yapmadık. Bizi de ilgilendirmiyor. Tamamen yargının görevidir. Biz konuyu insan hakları yönüyle incelemek için geldik. İnsan haklarına aykırı bir durum var mı. Her iki olay da yargıya intikal etmiş durumda. Yargıya intikal ettikten sonra bu olayın üstünün kapatılması mümkün değil. Artık yargı bu konuyu kendi içende, kendi mecrasında çözecek. Kimsenin müdahalesi de söz konusu değil. Zaten mümkün değil."

Malik Ejder Özdemir "Her iki olayda da yargıya intikal ettikten sonra bir aksaklık söz konusu değildir. Her ikisinde yapılması gerekenler yapılıyor. Ancak özellikle burada yaşanmış bir yıl süreyle uzun süreyle yaşanmış bir olay, bir yıl süresince işlem yapılmamış olmasını dikkatlerinizi çekiyorum. Bu konuda gerekli işlemler herhalde yapılacaktır. Hem idari yönden hem de cezai yönden işlem yapılacaktır." dedi.

Görüşmede CHP il başkanı Muhdi Koyuncu ve parti yöneticileri de hazır bulundu. Heyet daha sonra Siirt'ten ayrıldı.