Anaokulu Öğrencilerden Sungurlu Kaymakamına Ziyaret

Çorum'un Sungurlu ilçesinde anaokulu öğrencileri Kaymakamlığı ziyaret etti.

Özel Akademinik Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğrencileri Sungurlu Kaymakam Hulusi Şahin'i makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Kaymakam Şahin, küçük misafirleriyle yakından ilgilendi.
Okul öncesi eğitimin çocuk gelişiminde önemli yer kapladığını dile getiren Kaymakam Şahin, "Ülkelerin gelişmişliği ve ülkemizin gelişmiş ülkeler arasında yerini alabilmesinde en önemli etken eğitimdir. Eğitim sisteminin zeka ve kişilik gelişiminin yüzde 70'inin tamamlandığı 0-6 yaşları kapsayan güçlü ve yaygın bir okul öncesi eğitimle başlaması ülkelerin gelişmişliğiyle doğru orantılıdır. Bu nedenle bu tip eğitim kurumlarını çok önemsiyoruz" dedi.
Özel Akademinik Kreş ve Gündüz Bakım Evi Müdiresi Hilal Akel ise, "Eğitim ve öğretimin yanında bu tip ziyaretlerle çocukların başarılı, özgüvenli, sosyal ve zihinsel becerilerinin gelişmesi amaçlanıyor. Okul öncesi dönemde çocukların içinde bulundukları ortam ve yaşadıkları deneyimleri tüm hayatlarını etkiliyor. Bu nedenle bu dönemde çocuğun gelişimini destekleyen etkinliklerde bulunulması gerekmektedir" diye konuştu.