Tekerlekli Sandalye Tenis Dünya Şampiyonası'na Doğru

-TEKERLEKLİ SANDALYE TENİS DÜNYA ŞAMPİYONASI'NA DOĞRU -BEDENSEL ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU ASBAŞKANI ALTAN: -'ANTALYA'YA DÜNYANIN HER KITASINDAN SPO-

-TEKERLEKLİ SANDALYE TENİS DÜNYA ŞAMPİYONASI'NA DOĞRU

-BEDENSEL ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU ASBAŞKANI ALTAN:

-'ANTALYA'YA DÜNYANIN HER KITASINDAN SPORCULAR GELECEK'

ANKARA (A.A) - 26.04.2010 - Antalya'da gerçekleştirilecek Tekerlekli Sandalye Tenis Dünya Şampiyonası'na her kıtadan sporcular gelecek.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Fahir Altan, 3-9 Mayıs tarihleri arasındaki şampiyonayla ilgili Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Milli takımlar antrenörü Ayhan Çelik ve milli sporcular Büşra Ün ile İbrahim Batmaz'ın da katıldığı toplantıda Altan, önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarını kaydetti.

Türkiye'nin şampiyonaya, büyük erkekler ve bayanlar ile gençlerden oluşan 3 takımla katılacağını ifade eden Altan, şöyle konuştu:

'26. Uluslararası Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvası Antalya'da gerçekleştirilecek. Türkiye olarak ilk kez böylesi önemli turnuvaya evsahipliği yapacağız. ABD, Afrika, Asya ve Avrupa'dan sporcular katılacak. Antalya'ya dünyanın her kıtasından sporcular gelecek. Hedefimiz 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları'na kota alabilmek. Bu nedenle Türkiye'ye uluslararası müsabakalar ve şampiyonalar alıyoruz.'

Milli takımlar antrenörü Ayhan Çelik de tekerlekli sandalye teniste kısa zamanda büyük işler yapıldığını belirterek, 'Federasyon bize her türlü desteği veriyor. Biz inandık ve belirlenen hedef için yola çıktık. Artık engelliler oturmayacak, spor yapacak' diye konuştu.

Engelli tenisçi Büşra Ün ise spora 1,5 yıl önce başladığını ifade ederek, 'Kısa sürede çok yol aldım. Ülkem için daha iyi başarılar elde etmek istiyorum' dedi.

Takım kaptanı İbrahim Batmaz da dünya şampiyonasında başarılı olarak olimpiyatlara gitmek istediğini dile getirdi.

(HD-SÇ)

26.04.2010 12:10:08