MHP'li vekiller Motorlu Taşıtlar Vergisi ile ilgili kanun teklifinde bulundu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu ve Hatay Milletvekili İzzettin Yılmaz, TBMM Başkanlığı'na sundukları Motorlu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu ve Hatay Milletvekili İzzettin Yılmaz, TBMM Başkanlığı'na sundukları Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu'nda değişiklik öngören teklifleriyle ilgili parlamentoda basın toplantısı düzenledi.

Nakliye sektörünün AK Parti İktidarı'nda iş bulma ve kazanç açısından en sıkıntılı dönemini yaşadığını ileri süren Serdaroğlu, "Yurt içi ve yurt dışı karayolu taşımacılığı yapan büyük firmaların bile, yüksek girdiler ve akaryakıt fiyatları ile baş edemediği bir ortamda, bireysel kamyonculuk bitme noktasına geldi. Araçların yaklaşık yüzde 10'u faaliyetine devam edebiliyor." dedi.

Serdaroğlu, yasa gereği vergi borcu bulunan araçların fenni muayeneleri yapılamadığından, her gün onlarca aracın otoparka çekildiğini belirterek otoparka çekilen kamyon sayısının 400 bin olduğunu ifade etti.

Serdaroğlu verilen kanun teklifini şöyle anlattı: "Motorlu Taşıtlar Vergisi anapara borcu, her yıl için ayrı ayrı, yıllık yüzde 5 faiz uygulanarak, yeniden yapılandırılmakta ve en fazla 24 ay taksitlendirilmektedir. Ayrıca vergi borcunu yapılandıran kamyoncu esnafı, kamyonların muayenelerini de yaptırabileceklerdir."

Verdikleri kanun teklifiyle kamyoncuların içinde bulundukları zor şartlarda, bir nebze olsun nefes alabileceklerini vurgulayan Serdaroğlu, "Devrilen kamyonun altında, sadece kamyoncular değil, kamyoncuların sesine kulak vermeyen AK Parti İktidarı da kalacaktır." şeklinde konuştu.