Kırgızistan eski İçişleri Bakanı Moskova'da tutuklandı

Rusya istihbaratı, Moskova'da Kırgızistan'ın eski İçişleri Bakanı Moldomusa Kongantiyev'i tutuklayarak Bişkek'e gönderdi.

Rus güvenlik güçlerinin

  Rusya istihbaratı , Moskova ' da Kırgızistan ' ın eski İçişleri Bakanı Moldomusa Kongantiyev ' i tutuklayarak Bişkek ' e gönderdi .

Rus güvenlik güçlerinin İnterfax ' a verdiği bilgide Kongantiyev ' in şu anda Bişkek ' te tutuklu olduğu ifade edildi . Haberde Kongantiyev ' in önceki gece Moskova ' dan Kırgızistan ' ın başkenti Bişkek ' e getirildiği belirtildi .

Kırgızistan ' da 6 Nisan tarihinde meydana gelen halk ayaklanması esnasında Moldomusa Kongantiyev olayların patladığı Talas kentinde düzeni sağlamaya gitmişti . Ancak burada rehine alınan Kongantiyev ' in dövüldüğü ve aldığı darbelerden öldüğü şeklinde açıklamalar yapılmıştı . Daha sonra Rusya ' nın 1 . Kanalı tarafından Kongantiyev ' i kanlar içinde halktan özür dilediği görüntüleri yayınlamıştı . Eski bakanın yakınları Kongantiyev ' in serbest bırakılmasını talep etti .

Fergana . ru sitesi Kongantiyev ' in ailesi tarafından muhalefete verilen 40 bin dolar karşılığında rehine durumundan kurtarıldığını yazdı . Daha sonra Kongantiyev ' in Kazakistan ' da saklandığı açıklanmıştı , ancak tam olarak nerede bulunduğu bilinmiyordu .

Kırgızistan ' ın devrik cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiyev de Belarus ' a yerleşmiş durumda . Kırgızistan ' da görevi devralan geçici hükümet yeni anayasa referandumu ve seçimlerle ilgili de takvimi başlattı . 27 Haziran ' da yeni anayasa referandumuna gidecek geçici hükümet , 10 Ekim ' de de parlamento seçimlerini yapmayı planlıyor . Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de aynı tarihte yapılabileceği belirtiliyor .