Ak Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı:

Kütahya'nın eğitimde lider ilçesi Simav, iki kez elinden kaçırdığı Fen Lisesi'ni sonunda almayı başardı

  Kütahya ' nın eğitimde lider ilçesi Simav , iki kez elinden kaçırdığı Fen Lisesi ' ni sonunda almayı başardı . Simav ' a Fen Lisesi müjdesini AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yağcı verdi . Yağcı , Simav ' a Fen Lisesi açılacağına yönelik Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu imzalı faksı basın kuruluşlarına dağıtırken vatandaşlara da cep telefonu mesajı çekmeyi ihmal etmedi . Başarı ve okullaşma oranlarına bakıldığında Kütahya ' nın ilçeleri arasında Fen Lisesinin Simav ' ın hakkı olduğunu vurgulayan AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı , Fen Lisesi ' nin önce Gediz ' e ardından da Tavşanlı ilçesine verilmesinin ardından başlattıkları ortak bir çalışma sonucu Simav ' a da Fen lisesi kazandırmanın onur ve gururunu Simav halkıyla paylaştığını bildirdi .
Fen Lisesi ' nin önce Gediz , ardından Tavşanlı ' ya kaptırmalarının ardından basın başta olmak üzere muhalefetin ağır eleştirilerine maruz kaldıklarını öne süren AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı , muhalefet ve basını da yanlarına alarak oluşturdukları ortak çalışmanın meyvelerini verdiğini ve mutlu sona ulaştıkları söyledi .
Fen Lisesi ' nin Simav ' a kazandırılmasında Kütahya Milletvekili hemşerisi İsmail Hakkı Biçer başta olmak üzere Kütahya Valisi Sayın Şükrü Kocatepe ve diğer bürokratlarında önemli katkıları bulunduğunu vurgulayan Yağcı , " Sonunda hakkımızı almanın huzuru içerisindeyiz . Simav ' a Fen lisesini veren başta Milli Eğitim Bakanım Sayın Nimet Çubukçu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum " dedi .
Fen Lisesi ' nin kazanılmasında Simav halkının iktidarıyla , muhalefetiyle , basınıyla bir araya gelmesinin önemine dikkat çeken Yağcı , " Ortak çıkarlarımızda birleştiğimizde Simav halkı olarak başaramayacağımız hiçbir işin olmadığını bir kez daha kanıtladık . Fen lisesi Simav halkına hayırlı olsun . Fen Lisesi binası olarak Esenevler Mahallemizdeki İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ( İMKB ) tarafından yaptırılan 16 derslikli İlköğretim Okulu planlandı " diye konuştu .