Fethiyede'de 'Din Hizmetlerinde Peygamberimizin Metod Ve İlkeleri' Konferansı

Fethiye Müftülüğü din görevlilerinin ufkunu genişletmek ve çalışma standartlarında gelişmeler sağlamak amacıyla "Din Hizmetlerinde Peygamberimizin Metod ve İlkeleri" konulu konferans düzenledi.

Fethiyede'de 'Din Hizmetlerinde Peygamberimizin Metod Ve İlkeleri' Konferansı
  Din Hizmetlerinde Peygamberimizin Metod ve İlkeleri konulu konferans Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi ' nde Dr . Hüseyin Öresin tarafından verildi . Öresin ' Din Hizmetlerinde Peygamberimizin Metod ve İlkeleri ' ni din görevlilerine anlattı . Düzenlenen konferansta Dr . Hüseyin Öresin din hizmetlerinin ' Hizmette sınır yoktur ' , ' Hizmette sinir yoktur ' anlayışı içerisinde sürdürülmesini önerdi .
Çok başarılı çocukların İlahiyat Fakülteleri yerine , neden tıp ve hukuk fakültelerine gönderildiğini anlamadığını kaydeden Dr . Hüseyin Öresin bunun din alimi ve din hizmetlerini de olumsuz etkilediğine dikkat çekti . Din hizmetlerinde kadın din alimi yetiştirilememesini eleştiren Dr . Hüseyin Öresin bunu yadırgadığını da anlattı . Din görevlilerine ' Ne olursan ol biz yine geliriz ' anlayışı içerisinde görevlerini yapmalarını öneren ve asla sinirlenmemek gerektiğini anlatan Dr . Hüseyin Öresin , ' Aklın en az çalıştığı an öfke anıdır . Eğitim sinir kaldırmaz . Aile sinir kaldırmaz . Bu konuda Peygamger Efendimizin yaşantısında çok sayıda örnekler mevcuttur " dedi . Öte yandan Fethiye Müftüsü Ömer Faruk Bilgili Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri ve önümüzdeki dönemde eğitim çalışması ile ilgili şu bilgileri verdi : " Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle 6 konferans düzenlendi . Katılımlarından dolayı din görevlilerine ve vatandaşlarımıza , yetkililerimize teşekkür ediyoruz . Ayrıca 13 Mayıs 2010 tarihinde NLP teknikleri ile ilgili tüm personellerimize dönük konferans düzenlenecek . Görevde kalite ve hizmet anlayışında ufukların genişlemesi için bu konferanslar gerekli " diye konuştu .