Yozgat İl İdaresi Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Yozgat Valisi Amir Çiçek, tüm kurum müdürleri ve kaymakamlarla, il idaresi koordinasyon toplantısı düzenledi.

Polis Evi'nde düzenlenen toplantıya Vali Amir Çiçek'in yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, vali yardımcıları, tüm ilçe kaymakamları ve daire müdürleri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, ildeki yönetimin, ildeki kamu hizmetlerinin daha etkin daha verimli bir halde yapılması konusunda kamu düzeninin sağlanması için bu tür toplantıların yapıldığını belirterek, "Yozgat gerçekten kalkınmaya ve hizmet yapamaya uygun bir yerdir. Çalışmak isteyen için Yozgat bir laboratuardır. Yozgat iş üretmek için, verim elde etmek için en uygun yerdir. 5442 sayılı il idaresi kanuna göre ildeki hizmetlerin koordinesi bakımından genel idare mahalli idareler ve sivil toplum dediğimiz kamu kurumu temsilcileri ile birlikte işin ahenkli bir şekilde yürütülmesi ile için bazı konuları burada görüşeceğiz" dedi.
İlçe kaymakamlarına uyarılarda bulunan Vali Çiçek, yapılan hizmetlerin vatandaş odaklı hizmetler olması gerektiğini belirterek, "Sağlık işi aksaksa, eğitim işi de aksar. Sosyal güvenlik işi aksarsa, tarım işi de aksar, nüfus işi aksarsa güvenlik işi de aksar, yani birbiri ile girdili, birbiri ile bağlantılı olan işler olduğu için bazı konularda sizlerle daha detaylı bir fikir alışveriş de bulunmak için toplandık. Yozgat'taki genel bütün yönetimin mahalle yönetimin, kamu düzenin koordineli daha iyi daha etkin sonuç alması için yaptığımız bir değerlendirme toplantısıdır. Kamu hizmetleri ile ilgili olarak iş ve işlerle yapılması gerekli olan eksikliklerimiz veya ilave edeceklerimiz neler, kurumlar arasında ki imkanların ve ilişkilerin koordinenin kurulması gerekli olan yapılanlara daha fazla etkili bir şekilde yapacağımız çalışmaları değerlendireceğiz. Yapılan işte vatandaş veya bulunduğumuz kamu personelinin hem hizmetinden o yaparken memnun olacak, hem de hizmeti alan vatandaşın memnun olması gerekir. O memnuniyet derecesini artırıcı eksikliklerimiz veya ilave edeceğiniz görüşler nelerdir onları alacağız" diye konuştu.
Yönetimi mümkün mertebe piramit şeklinde düşüncesiniz diyen Vali Çiçekt, "Ben o piramidi düşürmek istiyorum. Yani sorumlulukları, yetkileri, kaynakları artık müdürlüklere ve kaymakamlıklara biraz devretmeye çalışıyoruz. Niye merkeziyetçilik anlayışımızı terk edeceğiz.. Benim Bakanlığımdan emir gelsin ben yaparım yok arkadaşlar. Bakanlığından emir gelecek ama emir gelme şeyini çok beklemeyeceksiniz, takip edeceksiniz. Ben bakanlığa yazarım ne olursa olsun yok. Ben kuruma yazmıştım ama cevabı gelmediydi. Devlet size telefon vermiş. Devlet size araba vermiş, devlet size personel vermiş, kanunlar size yetkiler vermiş, daha ne bekliyorsunuz. İdareci demek, yönetici demek riskleri de üzerine alan doğru yaparken cesaretli olan inanarak kaynakları ve zamanı en iyi şekilde kullanarak hizmet yapan demektir. Dolayısıyla kurumun performansı ve memurların performansını yükseltmekte hem benim görevim hem de sizlerin görevi" dedi.
Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.