Şahinbey 20. Uluslar Arası Çocuk Resim Yarışması Birincileri Belirlendi

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi, kültür etkinlikleri çerçevesinde bu yıl 20.'si düzenlenen Uluslararası Çocuk Resimleri Yarışmasında dereceye giren resimler belirlendi.

Son katılma tarihi 15 Şubat 2010 olan 1-2-3-4. sınıflar ile 6-7-8. sınıflar ve yurtdışı olmak üzere üç kategoride dereceye giren öğrencilerin belirlendiği yarışmaya yurtdışından 886 ve Türkiye genelinden 4 bin 843 resim olmak üzere toplam 5 bin 729 resim gönderildiği açıklandı.
Uluslararası Çocuk Resimleri Yarışması için gönderilen resimler arasından yurtdışı kategorisinde birinciliği Hindistan'dan Samarih Sıhah alırken, ikinci Slovakya ve üçüncü Sırbistan'dan çıktı. Türkiye geneli yapılan değerlendirmede 1. kategoride birinci İzmir'den Çağatay Örnekoğlu, ikinci İstanbul'dan Zeynep Tokgöz ve üçüncü Mersin'den Bora Gönen'in resmi oldu. 2. kategoride yapılan seçimlerde birinci Ankara'dan Helin Kurt olurken, ikinci Gaziantep'ten Mustafa Taşdemir ve üçüncü Gaziantep'ten Latif
Furkan Bekmezci'nin resmi oldu.
Jüri üyeleri tarafından yapılan resim seçimini ziyaret eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sosyal ve kültürel hizmetlere ağırlık veren bir belediye olduklarını belirterek, 'Temiz çevre temiz toplum' konulu bu yıl 20. ncisi düzenlenen Ulusal Çocuk resimleri yarışmasında amaçlarının Ulu Önder Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği çocukların, yetenekleri doğrultusunda kendilerini göstermelerine olanak sağlamak, teşvik etmek ve dostluk köprüleri kurmak olduğunu söyledi. Başkan Tahmazoğlu, seçici
kurul tarafından yurtdışı ve yurt içinden iki kategori olarak üç kategoride seçilecek resimlerin birincilerine Cumhuriyet altını, ikincilere yarım altın ve üçüncülere de çeyrek altın verileceğini, ayrıca çok sayıda mansiyon ödülü verileceğini belirtti.