2. Antalya Uluslararası Koro Festivali Başlıyor

Aktif Felsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Antalya Şubesi ve Smarts Organizasyon işbirliği bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Antalya Uluslararası Koro Festivali, 7 Nisan'da başlıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin sponsor olduğu 2. Antalya Uluslararası Koro Festivali, Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilecek. Avrupa Birliği Korolar Federasyonu, Balkan Müzik Forumu ve Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından da desteklenen festival
11 Nisan'a kadar devam edecek. İlki 4-8 Kasım 2009 tarihinde Antalya'nın Kemer ilçesinde gerçekleştirilen festivalin bu yılki Açılış Seromonisi 7 Nisan'da AKM Aspendos Salonu'nda düzenlenecek.
Toplam 9 koro ve 300 sanatçının performans göstereceği festivalde açık hava konserleri de olacak. Festivale katılan korolar ise şöyle:
Dimotiki Karma Korosu, Yunanistan (Koro Şefi Todor Kabakchiev), Nilüfer Oda Korosu, Bursa(Koro Şefi Göknur Yıldız), Rodna Pesen Karma Korosu, Bulgaristan (Koro Şefi Todorka Bineva), Kadıköy Oda Korosu, İstanbul (Özcan Sönmez), Umut Işığı Korosu Mersin(Engin Aktuğ), TRT Antalya TSM Çocuk Korosu (Ebru Doğan Aktaş), Antalya Devlet Opera ve Bale Çocuk Korosu (Koro Şefi Mahir Seyrek), Alen Mak Karma Korosu Bulgaristan (Koro Şefi Hristo Velev - Iolanta Lazarova).