Wrc Türkiye Rallisi'nin Ardından...

-WRC TÜRKİYE RALLİSİ'NİN ARDINDAN... -TOSFED BAŞKANI TAHİNCİOĞLU: 'GERÇEĞİ SÖYLEMEK GEREKİRSE, BEKLEDİĞİMİZİN ÇOK ÜZERİNDE, KORKUNÇ BİR SEYİRCİ PATLA-

 

-WRC TÜRKİYE RALLİSİ ' NİN ARDINDAN . . .

-TOSFED BAŞKANI TAHİNCİOĞLU :

' GERÇEĞİ SÖYLEMEK GEREKİRSE , BEKLEDİĞİMİZİN ÇOK

ÜZERİNDE , KORKUNÇ BİR SEYİRCİ PATLAMASI OLDU '

- ' ŞİMDİ OTURUP BİR DEĞERLENDİRME YAPACAĞIZ . TÜRKİYE

RALLİSİ ANTALYA ' DA MI , YOKSA İSTANBUL ' DA MI DEVAM

ETMELİ '

İSTANBUL ( A . A ) - 19 . 04 . 2010 - Mehmet Fatih Duman - Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ( TOSFED ) Başkanı Mümtaz Tahincioğlu , Dünya Ralli Şampiyonası ( WRC ) 6 . Türkiye Rallisi ' nde beklentilerinin çok üzerinde bir seyirci ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi .

Mümtaz Tahincioğlu , AA muhabirine yaptığı değerlendirmede , 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ' nın ana sponsorluğunda bu yıl ilk kez İstanbul ' da gerçekleştirilen WRC Türkiye Rallisi ' nin başarıyla tamamlandığını vurgularken , organizasyona yarışseverlerin gösterdiği ilginin de kendilerini şaşırttığını aktardı .

' Gerçeği söylemek gerekirse , beklediğimizin çok üzerinde , korkunç bir seyirci patlaması oldu ' diyen Tahincioğlu , sözlerini şöyle sürdürdü :

' Bu ilgi , bizim Antalya ' da yaptığımız WRC Türkiye Rallisi organizasyonlarının karşılaştığı ilginin çok ötesindeydi . İstanbul olarak bu tip bir organizasyona açlığımızı gösterdi . Bu tip rallileri yaparken en büyük sıkıntımız seyirci getirebilmek oluyor . WRC Türkiye Rallisi ' ni İstanbul ' a getirirken de önemli risk aldık . Çünkü büyük şehirlerde bunu düzenlemek gerçekten zor . Ancak her zorluğun da böyle iyi yanları oluyor . Seyirci konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadık . Hatta bazen seyircileri kontrol etmekte zorluk yaşadık , ama zaten bu işin tabiatında böyle durumlar var . Bu kadar seyirci geleceğini bilsek , daha değişik tedbirler de alabilirdik . Neticede çok güzel geçti . Sembolik start , Sultanahmet Meydanı ' nda çok büyük bir kalabalık karşısında oldu ve o manzara da yarışın çok başarılı geçeceğini bize gösterdi . Kadıköy ' deki özel seyirci etabında insanlar bilet bulabilmek için adeta yalvardılar . Kapasitemizin sınırlı olmasından dolayı da bir çok kişi dışarda kaldı . Bize organizasyonumuzdan son derece memnunuz . '

Rallide etapların da önemli mücadelelere sahne olduğuna değinen Mümtaz Tahincioğlu , yağış nedeniyle son günün ilk iki etabını iptal etmek zorunda kalmalarına karşın genel itibariyle sorunsuz bir organizasyon geçtiğine değinirken , ' Yaşadığımız bir problem ise etapların geçtiği yolların durumu oldu . Bu yolların hazırlanması için 6 aydır çalışmamıza karşın tam olarak oturmuş değiller . Tabii ki bu yolların oturması için de daha fazla yarış yapmamız gerekli ' diye konuştu .

- ' WRC TÜRKİYE RALLİSİ İÇİN KARAR AŞAMASINDAYIZ ' -

Mümtaz Tahincioğlu , WRC Türkiye Rallisi ' nin İstanbul ' da ilk kez yapılmasına karşın gördüğü ilginin , kendilerini organizasyonun yeri konusunda tekrar düşünmeye ittiğini söyledi .

İstanbul ' da yapılan ralliyle ilgili kendilerine olumlu dönüşler olduğuna değinen Tahincioğlu , ' Şimdi oturup bir değerlendirme yapacağız . Türkiye Rallisi Antalya ' da mı , yoksa İstanbul ' da mı devam etmeli? Bir hafta içinde değerlendirip kararı vereceğiz . Son karar için tabii ki yabancı yetkililerin , takımların , pilotların ve FIA ' nın geri dönüşlerini toparlıyoruz . FIA ' nın bazı yetkilileri ile çok sayıda kişi , rallinin İstanbul ' a alınmasının çok doğru bir karar olduğunu , İstanbul ' da kalmasının da WRC için çok daha iyi olacağını düşündüklerini söylediler . Gelecek senelerde çok daha başarılı geçeceğine inanıyorlar ' ifadelerini kullandı .

Tahincioğlu ayrıca , İzlanda ' da meydana gelen yanardağ patlaması sonrası tüm Avrupa hava trafiğinin etkilenmesinin kendilerine de yansıdığını ve çok sayıda misafirin hala ülkelerine dönemediğini sözlerine ekledi .

( MFD-BE-SSG )

19 . 04 . 2010 11 : 33 : 55