Gelibolu'da Kutlu Doğum Haftası Konferansı

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde Müftülük ve Türk Diyanet Vakfı Gelibolu Şubesi tarafından konferans düzenlendi.

Gelibolu'da Kutlu Doğum Haftası Konferansı
Atatürk Kız Meslek Lisesi konferans salonunda düzenlenen "Kur'an ve Hazreti Peygamber" konulu konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Gelibolu Müftüsü Şaban Çakmak'ın konuşmasının ardından Kur'an ve ilahiler okunurken, sinevizyon gösterisi yapıldı. Konferansta bir konuşma yapan Çanakkale Müftüsü Kamil Baran, Kutlu Doğum Haftası'nda hem Kur'anı, hem de Peygamberimizi anlatma fırsatı doğduğunu belirterek, "En önemli hadise de insanın yaratılması ve hem Peygamberi hem de Kur'anı keşfetmektir. Biz peygamber efendimizi muhabbet ve sevgi ile anıyoruz. Peygamber efendimizin hayatı kontrol altındaydı. Peygamber efendimizin hayatı örnek ve ibret vericidir. Putların olduğu bozuk bir düzende bir o, tertemiz kalmıştır" dedi.
Konuşmanın ardından konferansa katılanlara, karanfil ve dini tanıtıcı kitaplar dağıtıldı. Geceye katılan Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı tarafından da İl Müftüsü Kamil Baran ve İlçe Müftüsü Şaban Çakmak'a gecenin anısına plaket verildi.