Kütahyalı İşadamlarına 'Marka Ve Kurumsallaşma' Anlatıldı

Kütahya Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği, (KÜSİAD) üyeleri ile değişik sektörlerde faaliyet gösteren firma yetkililerine yönelik "Marka ve Kurumsallaşma" konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kütahyalı İşadamlarına 'Marka Ve Kurumsallaşma' Anlatıldı
  KÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Çoban ' ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda , firma yetkilerine marka ve kurumsallaşmanın önemi , markanın oluşmasındaki aşamalar , tescil , Türkiye ve dünyada markalaşmış şirket ve ürünlerin ekonomik değerleri ile bu konuda yaşanmış çeşitli örnekler aktarıldı .
EDİNKA Eğitim Danışmanlık ve İnsan Kaynakları firmasının sahibi olan Ercan Çoban , bir firmanın kimliği niteliğindeki markanın aynı zamanda tüketicinin gözünde güven oluşturduğuna dikkat çekti . Çoban , " Herhangi bir sektörde marka olmuş bir ürünle aynı kaliteye sahip olduğu halde markası tanınmayan bir ürünün insanlar üzerindeki etkisi aynı olmaz . Bu nedenle , özellikle üretici firmaların geleceğe dair önemli hedefleri olmalı . Piyasada boy gösteren bir ürüne marka almaz ya da verdiğiniz hizmet alanında marka tescili yaptırmazsanız , başka birileri o tescili alır ve sizi sıkıntıya sokabilir . Tüm çalışmalarınız ve emekleriniz boşa gidebilir " şeklinde konuştu .
Çağın iletişim ve bilim çağı olduğuna dikkat çeken Çoban , dünyadaki baş döndüren gelişmelere uzak kalınmaması gerektiğini ve sürekli araştırma içinde olmanın ayakta kalmak için bir zaruret olduğunu vurguladı . Gelişmeyi hedefleyen her firmanın bilişim alanında da yatırım yapması gerektiğini belirten Çoban , " Özellikle üretici firmaların sanal alemde boy göstermesi çok önemli . İnternet dünyada hızla yayılan ve kullanım oranı her geçen gün artan bir iletişim aracı . Bu yüzden , her firma kendini iyi ifade edebileceği bir internet sitesine sahip olmalı " ifadesini kullandı .
Yaklaşık 1 saat süren sunumun ardından toplantıya katılanların sorularını da cevaplayan Çoban , marka ve tescil konusunda firmaların güvenilir danışmanlık firmalarıyla çalışmasının uygun olacağını kaydetti .
KÜSİAD Başkanı Mehmet Ceylan da , başta üyeleri olmak üzere Kütahya ' daki iş dünyasının etkili bir aktör olarak faaliyet göstermesi için bu tür eğitim ve bilgilendirme toplantılarının önemli olduğuna işaret etti . " Etkinliklerimiz sürecek " diyen Ceylan , ihtiyaç duyulan her konuda çeşitli sektörlere yönelik faaliyetlerin dernek tarafından organize edileceğini sözlerine ekledi .