İtalyan Bakan'dan TÜSİAD'a ziyaret

İstanbul'da TÜSİAD'ı ziyaret eden İtalya Fırsat Eşitliği Bakanı Maria Rosaria Carfagna ziyareti sırasında modellik yaptığı dönemlerin, ziyaretin önüne geçtiğine ilişkin yorumlara, İtalya'da televizyon programı yapımcısı olduğu dönemlerin kesinlikle utanmadığını dile getirdi.

İtalyan Bakan'dan TÜSİAD'a ziyaret
  İtalya Fırsat Eşitliği Bakanı Maria Rosaria Carfagna , ziyareti sırasında modellik yaptığı dö ; nemlerin , ziyaretin ö ; nü ; ne geç ; tiğine ilişkin yorumlara , İtalya ' da televizyon programı yapımcısı olduğu dö ; nemlerin kesinlikle utanmadığı geç ; mişini oluşturduğu karşılğını verdi .

Carfagna , Tü ; rk Sanayicileri ve İşadamları Derneği ( TÜ ; SİAD ) Yö ; netim Kurulu Başkanı Ü ; mit Boyner ' i ziyaret etti . TÜ ; SİAD ' ın Tepebaşı ' ndaki merkez binasında basına kapalı olarak gerç ; ekleştirilen ziyaret yaklaşık 40 dakika sü ; rdü ; .

Gö ; rü ; şmenin ardından gazetecilere aç ; ıklama yapan Carfagna , gö ; rü ; şmede Tü ; rkiye ' de kadının toplumdaki rolü ; , iş dü ; nyasına katılımı ve kadın girişimcilerin durumu gibi konularda bilgi aldığını belirtti .

Carfagna , son derece iyi ilişkiler iç ; inde bulunan İtalya ve Tü ; rkiye ' nin bakanlığı hususunda da ortak ç ; alışmalar yapabilmesi ve bu yö ; ndeki ilişkileri de ileri gö ; tü ; rebilmesi yolunda bir imkan aç ; ıldığı gö ; rü ; şü ; nü ; dile getirerek , kadının hak ettiği yere ulaşılması iç ; in gerekli iki tü ; rlü ; girişimden birinin yasama yolu , diğerinin ise dü ; n katıldığı etkinlikte olduğu gibi kamuoyunda farkındalık yaratılması olduğunu ifade etti .

Aç ; ıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Carfagna , dü ; n katıldığı etkinlikte Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ' a yö ; nelik eyleme ilişkin gö ; rü ; şlerinin sorulması ü ; zerine , herhangi bir yorum yapmaktan kaç ; ındı .

Ziyareti sırasında modellik yaptığı dö ; nemlerin , ziyaretin ö ; nü ; ne geç ; tiğine ilişkin bir yorum konusunda ise Konuk Bakan Carfagna , &ldquo ; İtalya ' da televizyon programı yapımcısı olduğum dö ; nemlerin kesinlikle utanmadığım bir geç ; mişimi oluşturduğunu ifade etmek isterim . Bunun dışında herhangi bir şekilde politik faaliyetimi gö ; lgede bırakmadığı inancındayım . En fazla destek alan ü ; ç ; bakanlıktan birini yü ; rü ; ttü ; ğü ; m doğrudan kamuoyu yoklamalarında ifade ediliyor&rdquo ; şeklinde konuştu .
Tü ; rkiye ' de kadınların sosyal hayata ve iş dü ; nyasına katılımı konusundaki gö ; rü ; şlerinin sorulması ü ; zerine Carfagna , &ldquo ; Durumun kendi ü ; lkemle ç ; ok bü ; yü ; k benzerlikler arz ettiğini fark ettim . Ç ; ok şeyler yapılmış ama yapılacak ç ; ok şeyler de var . Kadınların hem istihdama hem siyasete katılımı konusunda her iki ü ; lkenin de ç ; ok yol alması gerekiyor ve bu şekilde hak ettiği yere ulaştırmamız gerekiyor&rdquo ; dedi .

Carfagna , İstanbul ' a ilk kez geldiğini belirterek , şehre karşı duygularını &ldquo ; ilk gö ; rü ; şte aşk&rdquo ; olarak niteledi .

&ldquo ; BÜ ; TÜ ; NLÜ ; KLÜ ; BİR KADIN POLİTİKASINA İHTİYAÇ ; VAR&rdquo ;

TÜ ; SİAD Başkanı Ü ; mit Boyner ise İtalyan Bakanın ziyaretinin Tü ; rkiye ' de fırsat eşitliği konusunda bir farkındalık yarattığını belirterek , TÜ ; SİAD olarak da , kadının toplumdaki yeri , karar mekanizmalarına katılımı , ekonomik , siyasi ve sosyal gelişimi adına ç ; alışmalar yü ; rü ; ttü ; klerini kaydetti .

Boyner , &ldquo ; Kadının toplumdaki rolü ; nü ; sadece aile iç ; ine hapseden , aileyle sınırlayan bir noktadan , kadının birey olarak konumu ü ; zerinde ç ; alışmamız , bu konuda devrimler yapmamız gereken bir yerdeyiz . Tü ; rkiye ' de kadının istihdama , siyasete katılımı , karar mekanizmalarındaki etkinliğine baktığımızda gitmemiz gereken ç ; ok yol var . Burada mutlaka sivil toplumla hü ; kü ; metlerin işbirliği yapması gereken alanlar var . Aslında bü ; tü ; nlü ; klü ; bir kadın politikasına Tü ; rkiye ' nin ihtiyacı var&rdquo ; diye konuştu .

Bu konuda İtalya ' nın bir ö ; rnek oluşturabileceğini ifade eden Boyner , İtalyan Bakanla bu konuda gö ; rü ; ş alışverişinde bulunduklarını bildird