10 Katlı Apartmanda Çıkan Yangında Can Pazarı

Konya'da 10 katlı apartmanın birinci katında çıkan yangında dumandan etkilenen aralarında çocuklarında bulunduğu 13 kişi mahsur kaldıkları evlerinden itfaiye merdiveniyle kurtarılarak hastaneye kaldırıldı

  Konya ' da 10 katlı apartmanın birinci katında çıkan yangında dumandan etkilenen aralarında çocuklarında bulunduğu 13 kişi mahsur kaldıkları evlerinden itfaiye merdiveniyle kurtarılarak hastaneye kaldırıldı .
Yangın , saat 08 . 30 ' da merkez Selçuklu ilçesi Yenişehir Mahallesi Hisarkent Sokak Hisar Sitesi No : 2 ' de meydana geldi . Edinilen bilgiye göre , apartmanın birinci katında oturan Ramazan Taşçı ' ya ait dairede bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı . Bir anda büyüyen ve tüm evi saran alevler nedeniyle çıkan duman tüm binayı sardı . Yangında taksicilik yaptığı öğrenilen ev sahibi Ramazan Taşcı ' nın ( 40 ) eşi Nilüfer ( 36 ) ve oğlu Mehmet Taşçı ile ( 15 ) birlikte balkondan atlayarak kurtuldukları belirtildi . Vatandaşların
ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edilirken , polis de çevrede geniş güvenlik önlemi aldı . İtfaiyenin yangına müdahalesi sırasında , dairelerde mahsur kalanlar dumandan etkilenmemek için pencerelerini açarak hava almaya çalıştı . Yoğun duman nedeniyle zor anlar yaşayan bazı apartman sakinleri pencerelerden sarkarak " Bizi kurtarın , bebeğim var " diye bağırıp yardım istedi .
Yaklaşık 45 dakika kurtarılmayı bekleyen site sakinlerinden bazıları binaya giren itfaiye tarafından dışarıya çıkarıldı . Evlerinden çıkamayan diğer apartman sakinleri de itfaiyenin uzattığı merdivenle aşağıya indirildi . Dumandan zehirlendikleri belirlenen Nilgün Aydın ( 45 ) , Teoman Kul ( 11 ) , Vehbi Kul ( 17 ) , Şirin Şakar ( 24 ) , Kerim Musap Çıtıl ( 4 ) , Aziz Çıtıl ( 5 ) Şennaz Çıtıl ( 32 ) , Meltem Aydın ( 21 ) , Havva Şakar ( 24 ) , Leyla Çıtıl ( 70 ) ile yangın sırasında balkondan atlayan Ramazan Taşçı , eşi Nilüfer Taşçı
ve oğlu Mehmet Taşçı da olay yerinde bekleyen ambulanslarla Konya ' daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı . Hastaneye kaldırılan 13 kişiden Ramazan Taşçı ' nın yüzünde ve ensesinde yanıklar bulunduğu bildirildi .
Dışarıya çıkmayı başaran ve yangının şokunu üzerlerinden atamayan çok sayıda site sakini ise birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü . Apartman sakinlerinden Şirin Şakar , işe gittiği sırada apartmandan yükselen dumanları fark ettikten sonra itfaiyeye haber verdiğini , daha sonra da evde bulunan kardeşini aradığını ifade etti .
Büyük paniğe neden olan yangın , itfaiyenin yaklaşık bir saat süren çalışması sonunda tamamen kontrol altına alındı . Yangın sonrası Taşçı ailesine ait evin kullanılamaz hale geldiği ve diğer dairelerde hasar oluştuğu belirtildi .