Latek Lojistik bugün Halka Açılıyor

Lojistik sektörünü İMKB'de temsil eden 3'üncü şirket olmaya hazırlanan Latek Lojistik, düğmeye basıyor.

Latek Lojistik'ten yapılan açıklamaya göre, halka arzı 20,21,22 Nisan tarihlerinde borsadan satış yöntemi ile yapılacak olan Latek Lojistik Ticaret A.Ş., ödenmiş sermayesini 26 milyon TL'den 30 milyon TL'ye artıracak. Latek Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erdoğan, sınırlı ve stratejik yatırımlar yaparak yüksek nakit pozisyonlarını koruyacaklarını belirterek, "Halka arzdan sağlanacak kaynağın tümünü yeni yatırımlar ve büyüme finansmanında kullanacağız. Bizi diğer şirketlerden ayıracak projelerimizi bhayata geçireceğiz" dedi.

Sermaye Piyasası Kurulu ve İMKB tarafından bir kampanya olarak yürütülen 'halka arz seferberliği' sürecinde halka açılacak olan Latek Lojistik Ticaret A.Ş., aynı zamanda kendi sektörünü borsada temsil eden üçüncü lojistik firması ünvanını alacak. Şirketin halka arzının açıklandığı basın toplantısında konuşan Latek Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erdoğan, halka açık ve kazancını yatırımcılarla paylaşan, yatırımcılardan aldığı güçle gelecek hedeflerini öngörülenden daha önce gerçekleştiren ve Türkiye'nin ilerlemesinde katkısı bulunan şirketler arasında yer almak amacıyla hareket ettiklerini söyledi.

Latek Lojistik'in kurulduğu günden itibaren yüksek nakit pozisyonu ile çalışan, kredi kullanmayan, büyümesini özkaynakları ile finanse eden bir yapıda olduğunu kaydeden Erdoğan, "2009 sonu itibariyle nakit ve nakit benzerleri kalemi 11 milyon 839 bin TL düzeyindedir. Buna karşılık finansal borcu ise sadece 41 bin 500 TL'dir" bilgisini verdi.

"KRİZDE DARBOĞAZA GİRMEDİK"

Hiçbir zaman ağır yatırımlar altına girip finansallarının bozulmasına izin vermediklerinin altını çizen Erdoğan, şöyle konuştu: "Kriz yılları dahil her yıl kar elde ettik. Ödediğimiz yüksek tutarlı vergilerle gümüş ve altın plaketlerle ödüllendirildik. Hissedarlarımıza her yıl temettü dağıtabildik. Kriz yıllarında finansal darboğaza girmedik. Hareket esnekliği sağladık, 2009 yılında olduğu gibi küçülmemiz gerektiğinde zarar etmeden küçülebildik. Amacımız ilerleyen yıllarda da benzer bir çizgiyi
izlemek*Sınırlı ve stratejik yatırımlar yapmak, yüksek nakit pozisyonumuzu korumak*Müºterilerimize özel çözümler üretmek, ülkemizin üretim ve ihracatta öncü sektörlerinin iºlerine odaklanabilmeleri için onlara özgü çözümler üretmek."