Dünyanın en zengin Yahudileri listesi yayımlandı

İsrail'in ekonomi gazetesi Haaretz, dünyanın en zengin Yahudilerinin listesini yayımladı.

Dünyanın en zengin Yahudileri listesi yayımlandı
Listeye göre, Oracle'ın sahibi Lawrence Ellison 28 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin Yahudisi.

Haaretz'in ekonomi eki The Marker'da yayımlanan liste, ünlü ekonomi dergisi Forbes'ın “zenginler" listesine göre hazırlandı.

The Marker, listede yer alan Yahudi zenginlerin çoğunun İsrail'le bir şekilde iş bağlantısı içinde bulunduğunu ya da Yahudi davasına destek veren kuruluşlara yardım ettiklerini bildirdi.

Listeye birinci sırayı 28 milyar dolarlık servetiyle, merkezi ABD'de bulunan bilgi teknolojisi devi Oracle'ın sahibi Lawrence Ellison aldı.

Bloomberg Medya'nın sahibi Michael Bloomberg 18 milyar dolarla medya dünyasındaki en zengin Yahudi unvanını alırken, Marvel Comics film şirketinin sahibi Isaac Perlmutter 1.6 milyar dolarla medya alanında ikinci sırada yer aldı.

Teknoloji sektöründe Oracle'ın sahibi Ellison'ı, Facebook'un sahibi Zuckerberg 4 milyar dolarlık servetiyle takip etti. Zuckerberg aynı zamanda listeye giren en genç isim oldu.

Chelsea'nın ve çok sayıda enerji şirketinin sahibi Rus işadamı Roman Abramovich, 11 milyar dolarlık servetiyle enerji sektöründe en zenginler listesine girdi. Abramovich'i, 6.4 milyar dolarla Rus devi Renova Group'un sahibi Viktor Vekelsberg izledi.

Emlak, finans ve kumar sektörlerindeki Yahudi zenginlerin başında ise sırasıyla, Avustralyalı emlak zengini Harry Triguboff, girişimci George Soros ve Adelson yer aldı.