Başhekim'den Doktorlara 'Anlayışlı Olun' Uyarısı

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammet Güven doktorların hastalara karşı anlayışlı olmaları gerektiği konusunda uyardı.

Başhekim'den Doktorlara 'Anlayışlı Olun' Uyarısı
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 'Teknisyenler ve Biyologlar Günü' düzenlenen kokteyl ile kutlandı. Hastanenin kafeterya kısmında gerçekleşen kokteylde konuşma yapan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammet Güven doktorların hastalara karşı anlayışlı olunması gerektiği konusunda uyardı. Güven, "Hastanın psikolojik problemleri olabilir stres altında olabilir ama biz insanlara hizmet ettiğimiz için bunları hoş görmemiz gerekiyor. İyi bir iletişimle sorunların büyük bir kısmının çözülebileceğine inanıyoruz. Bize gelen şikayetleri incelediğimizde sorunun iletişim eksikliğinden olduğunu görüyoruz. Lütfen hizmet verdiğimiz insanlarla çalışanlarla birbirimizle alt ve üst ilişkisi olduğunuz herkesle ilişkilerinizde dikkatli ve yapıcı olmanızı istiyorum. İnsanlara birkaç saniye zaman ayırmak veya uygun bir cevap vermek birçok şeyi çözecektir. Eğer insanlarla bu tür bir iletişime girmezsek hem sizlerin hem bizlerin başı ağrıyabiliyor. Sizinde işleriniz zorlaşıyor bizimde zorlaşıyor. Biliyoruz hepiniz yoğun çalışıyor sıkıntılarınız olabilir. Biz sizin için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Belki her şeyi yapamıyoruz ama her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Bu nedenle de sizden de bu güne kadar yaptığımız ve bundan sonrada yapacağınız çalışmalar çerçevesinde daha özverili daha yapıcı ilişkiler içerisinde olmanızı istiyoruz" ifadelerinde bulundu.
Konuşmanın ardından kokteyl, Gevher Nesibe Tıp Fakültesi Hastanesine önemli katkıları bulunan doktorlara ödül verilmesiyle devam etti.