Serdivan Belediyesi Yabancı Akademisyen Ve Öğrencileri Ağırladı

Serdivan Belediyesi, Sakarya Nehri'nin debisinden faydalanarak, nehir üzerinde hafif ticari ulaşım imkanı sağlamak amacıyla Sakarya Üniversitesi tarafından başlatılan çalışmalara Avrupa'dan proje desteği vermek amacıyla ilimizde misafir olan akademisyen ve öğrencilere yemek verdi

Serdivan Belediyesi Yabancı Akademisyen Ve Öğrencileri Ağırladı
Serdivan Belediyesi, Sakarya Nehri'nin debisinden faydalanarak, nehir üzerinde hafif ticari ulaşım imkanı sağlamak amacıyla Sakarya Üniversitesi tarafından başlatılan çalışmalara Avrupa'dan proje desteği vermek amacıyla ilimizde misafir olan akademisyen ve öğrencilere yemek verdi. Yabancı misafirler yöresel tatlardan oluşan bir mönü ile Serdivan Çiftlik Izgara Salonunda ağırlandı
Çalıştayın yorgunluğunu atmak amacıyla akşam yemeğinde bir araya gelen konuklara bir sürpriz yapan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, akademisyenlere Serdivan'ı anımsama ve anlatmaları amacıyla birer plaket verdi. Başkan Alemdar, bilimsel çalışmaları çok ciddiye aldıklarını ifade ederek, ''Yurt dışından kalkıp fikirlerini, projelerini paylaşmak için buralara gelen akademisyen ve öğrencileri ciddiye alıyoruz. Onların görüşlerini ciddiye alıyoruz. Serdivanımızı, Sakaryamızı geleceğe hazırlarken onların gözüyle de bakmaya ve görmeye çalışıyoruz. Hepsine paylaşımları için teşekkür ediyorum. Serdivan'ı Sakarya'yı ve ülkemizi hatıralarında canlı tutmak, bizlere katkıda bulunacak projeler üretmek amacıyla kendilerine birer plaket taktim ediyoruz'' dedi.
İçlerinde Kolombiya'dan İngiltere'ye 7 ülkeden 72 öğrencinin bulunduğu grup, 22 akademisyenin önderliğinde Sakarya Üniversitesi'nden de katılan akademisyenlerle yaklaşık 2 haftalık çalıştay süresince Sakarya Nehri üzerine ekonomik projeler üzerinde çalışmalar yaptılar. Birkaç ayaktan oluşan Çalıştayın 2. Ayağının Sakarya Üniversitesi'nde düzenlenmesi için yoğun bir çaba harcayan Dr. Rıfat Akbıyıklı, bu çalıştaya katılan her öğrencinin bir proje hazırladığını ve bu projelerden uygulanabilir birkaç proje ortaya çıktığını belirterek, ''Çalıştayın önemi hakkında bir fikir olması için söylüyorum. Bir çok Avrupa ülkesi, Avrupa Birliği'nin de desteklediği bu çalıştaya ev sahipliği yapmak istiyor. Bu insanlar görmedikleri, bilmedikleri bir coğrafyada tanımlara uyarak projeler geliştiriyorlar. Bu projelerin bir çoğu Avrupa ülkelerinde uygulanıyor. Sakarya Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirdiğimiz çalıştayda da güzel projeler ve en önemlisi güzel izlenimler ortaya çıktı. Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ın da gelen konuklara gösterdiği yakınlık ve ilgi de çalışmalarımızda bizlere önemli moral desteği olmuştur'' dedi.
Konuşmaların ardından Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Dr. Rıfat Akbıyıklı, Serdivan Belediye Başkan Yardımcısı Selvet Karaoğlu, Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar tarafından akademisyenlere birer plaket verildi.