Kütahya'da Okuma Yazma Öğrenen 39 Kursiyere Diploma

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından açılan okuma yazma kurslarını tamamlayan 39 kursiyere belgeleri Vali Şükrü Kocatepe tarafından verildi.

Kütahya'da Okuma Yazma Öğrenen 39 Kursiyere Diploma
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Ülke genelinde başlatılan ve Kütahya'da da devam eden 'ana-kız okuldayız'' kampanyası çerçevesinde açılan okuma yazma kurslarında başarılı olan ve aralarında mültecilerinde bulunduğu 39 kursiyere okuryazarlık belgeleri Vali Şükrü Kocatepe tarafından verildi.
Şehir merkezi ve merkeze bağlı köylerde okuma yazma bilmeyen vatandaşlara yönelik olarak yapılan alan taraması sonunda okullardan gelen form sonuncunda yaklaşık bin 500 kişi tespit edilerek, kişilere tek tek mektup gönderildiğini ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Karakayalı, "Yapılan tarama sonunda tespit edilen bu kişilere Okul Müdürlükleri vasıtasıyla mektup gönderilerek kendilerine en yakın olan eğitim kurumlarına müracaat etmek suretiyle okuma yazma kurslarına iştirak etmeleri istenildi. Bunun haricinde merkeze bağlı bütün köylerde yapılan alan taraması sonunda tespit edilen vatandaşlara yerel imkanlar kullanılarak kurslar açılmış ve eğitimler devam etmektedir. Kursiyerlerin ihtiyacı olan tüm kırtasiye malzemeleri de Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından karşılanmaktadır" dedi.
Emine Erdoğan'ın önderliğini yaptığı ' ana-kız okuldayız' kampanyası çerçevesinde Kütahya'da da her yıl kurslar açtıklarını belirten Vali Şükrü Kocatepe, "Bu kursumuzun bir özelliği de ilimizde bulunan mülteci misafirlerimizin katılmış olması. Ondan ayrıca biz gurur duyduk. O değerli misafirlerimizin Ülkemize intibakı konusunda da mutlaka bu öğrendikleri Türkçemizin de kendilerine çok büyük desteği olacaktır" diye konuştu.
Ayrıca bizim il olarak çevre mahallerimizde Okuma Yazma bilmeyen hemşehrilerimiz için okulların tespiti ile şu anda bin 500 aileye mektup gönderildiğini anlatan Vali Kocatepe, "Sadece Halk Eğitim Merkezi bünyesinde değil Okullarımız bünyesinde de bu kurslar devam edecek. Ayrıca yakın köyümüz İnköy'de çok yoğun bir kursumuz var. Orada maalesef 245 civarında Okuma yazma bilmeyen hemşehrimizin olduğunu biz tespit ettik ve çok üzüldük. Köy çok yakın olmasına rağmen hatta mahalle olmasına rağmen orada bu oranda Okuma Yazma bilmeyen hemşehrimizin olmasına çok üzüldük ve onları da süratle Okur Yazar hale getirmek için çalışıyoruz. En kısa zamanda onları Okur Yazar hale getireceğiz. Ben sizlere cesaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Sizlerin desteği ve teşviki ile diğer Okuma Yazma bilmeyenlerde bu kurslara gelerek Okur Yazarlık öğrenirler" şeklinde konuştu.
Vali Kocatepe bu kursların yanı sıra biçki, dikiş, nakış ve diğer el sanatları ile ilgili kurslarında başarıyla devam ettiğini onlara da devam etmek isteyen yerli ve yabancı herkese bu kursların açık olduğunu ifade etti.
Törende 70 yaşında olan Şerife Cebeci ve Güllü döngün ile mültecilerin belgelerini Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, diğer katılımcıların ise İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya verdi.