Karaman'da Çocuk Dostu Şehir Projesi Çalışmaları

Karaman Valiliği'nin Çocuk Dostu Şehir unvanı almak için yaptığı çalışmalar devam ediyor.

Karaman'da Çocuk Dostu Şehir Projesi Çalışmaları
Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Yılmaz Şimşek, Çocuk Dostu Şehir unvanı alabilmek için Karaman Valiliği'nin çalışmalarını uzun süredir sürdürdüğünü söyledi. Çocuk Dostu Şehir Projesi'nin İçişleri Bakanlığı ile UNICEF arasında 2006-2010 yıllarını kapsayan bir proje olduğunu ifade eden Şimşek, "Bu projede amaçlanan temel hedef, çocuklar için bir şeyler yapmaktan ziyade çocuklarla birlikte bir şeyler yapmak. Proje, şehir yönetiminde çocukların da söz sahibi olması, onların fikirlerine yer vermek ve şehirde bir şeyler yaparken çocukları da düşünmek, her zaman onları da gözetmektir. Bu bakımdan çocuk dostu şehir bütün kamu kuruluşlarını, ilgili sivil toplum kuruluşlarını ve vatandaşları bir arada çalışmaya teşvik eden, katılımcı demokrasinin yerleşmesine yardımcı olan temel bir araç olarak karşımıza çıkıyor" dedi.
Çocuk Dostu Şehir unvanının Karaman'a büyük bir saygınlık kazandıracağını kaydeden Şimşek, ''Böyle bir il dünyada yalnızca bu yönüyle bile önemli ölçüde tanınacaktır. Milletimizin aydınlık yarınlarını kucaklayan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeleri de bu projede amaçlanan genel bir amaç olarak ifade edilebilir. Karamanımız bu projede 12 ille yarışıyor ve proje bu yıl sonunda sonlandırıldığında 4 ile bu unvan verilecek. Biz de bu unvanı elde edebilmek için ilimizde çeşitli faaliyetler sergiliyoruz. Her şeyden önce bu konuyla ilgili bir ofis kurduk. Arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar" şeklinde konuştu.
Projelerden bir tanesinin de her yıl 23 Nisan'ı daha geniş kapsamda kutlamak olduğunu ifade eden Şimşek, ''17-25 Nisan tarihleri arasında Milli Egemenlik Kupası düzenliyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce düzenlenen bu etkinlikte basketbol, satranç, tekvando, dağcılık ve masa tenisi müsabakaları yapılacak ve ödüller verilecek. Ücretsiz sinema günleri yapılacak. Piri Reis Kültür Merkezi'nde saat 16.00 ile 17.30 arasında 5 gün boyunca animasyon filmi çocuklarımıza ücretsiz olarak izlettirilecek. 19-22 Nisan tarihleri arasında Sokak Ligi Turnuvası gerçekleştirilecek. Spora ilişkileri kısıtlı olan veya dezavantajlı konumda olan çocukların futbolu araç olarak kullanarak kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak ve toplumla uyum içinde yaşamalarını sağlamak amacıyla ilimizde oluşturulan sokak ligi takımları arasında müsabakalar yapılacak. Bunun yanında yapılacak birçok etkinlikle çocuklarımız dolu dolu bir bayram haftası yaşayacak'' diye konuştu.