Gelibolu'da Biçerdöver Kursiyerlerine Yangın Söndürme Tatbikatı

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde Tarım Müdürlüğü tarafından açılan biçerdöver operatör kursuna katılan kursiyerler yangın söndürme tatbikatına katıldı.

Gelibolu'da Biçerdöver Kursiyerlerine Yangın Söndürme Tatbikatı
Geçtiğimiz hafta içerisinde başlayan biçerdöver kursuna devam eden 20 kişinin toplam 3 hafta boyunca kurs göreceklerini belirten İlçe Tarım Müdürü Cengiz Candan, "Bilindiği gibi ilçemizde yoğun bir şekilde buğday, ayçiçeği ve kanola tarımı yapılıyor. Bu kapsamda da ilçede dönem, dönem sayıları değişmekle birlikte 45 adet biçerdöver bulunuyor. Yaz aylarında yangına en çok dikkat edecek kişilerden birileri biçerdöver sürücüleri. Bu sebeple bu kişilerin iyi bir eğitimden geçirilmesi gerekiyor" dedi.
Açılan kurslar sayesinde mevcut ortamda biçerdöver operatör açığını kapatmak olduğunu da söyleyen Gelibolu İlçe Tarım Müdürü Cengiz Candan, "Bu kurslar sonunda her yerde geçerli olan operatör belgesi vererek kursiyerlere iş imkanı sağlanabiliyor. Kurs süresi boyunca kursiyerlere biçerdöverle ilgili her türlü teknik bilgiler uygulamalı olarak verilirken, başarılı olarak belgesini alan operatörlerimiz Trafik Şube Müdürlüğü'nde belgelerini ehliyetlerine işletebiliyorlar" dedi.
Yapılan açıklamanın ardından kursa katılanlar yangın söndürme yollarını Gelibolu İtfaiye ekibinin yaptığı tatbikatla uygulamalı olarak görme fırsatı buldular.