Ak Partili Hüseyin Tuğcu Resim Sergisinde

AK Parti Kütahya Milletvekili Hüseyin Tuğcu, Ankara'daki Vakıflar Bankası Sergi Sarayındaki, "On Yanlışlı Lotus" isimli resim sergisinin açılışına katıldı

Ak Partili Hüseyin Tuğcu Resim Sergisinde
AK Parti Kütahya Milletvekili Hüseyin Tuğcu, Ankara'daki Vakıflar Bankası Sergi Sarayındaki, "On Yanlışlı Lotus" isimli resim sergisinin açılışına katıldı. Sergiye Milletvekili Tuğcu'nun yanı sıra Makedonya Büyükelçisi, bürokratlar, çok sayıda sanatseverler katıldı.
Milletvekili Tuğcu, sergideki eserleri tek tek gezerek, sanatçı Işık Çuhacıoğlu'dan bilgiler aldı. Tuğcu, "Çok farklı bir teknikle yapılmış, varlığı estetik pencereden yorumlayan tabloların karşımıza çıktığını görüyoruz. Sanat eserleri insan duyarlığının soyut ürünleridir. Sanat, sadece duygudan ibaret değildir. Onda düşüncenin, tefekkürün ve aklın bütün çilesi vardır" dedi.
Atatürk'ün "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir" sözünden hareketle, sanat ve sanatçının önemine de değinen Milletvekili Tuğcu, sanatsal anlamda emeği geçen bütün sanatçıları tebrik ediyor, başarıların devamını diliyorum" diye konuştu.
Sergiye açan sanatçı Işık Çuhacıoğlu da, Milletvekili Hüseyin Tuğcu'nun sergiye teşrif etmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, özellikle siyasilerin bu tür etkinliklere zaman ayırıp, katılmalarının sevindirici olduğunu belirtti. Sanatçı Çuhacıoğlu, yapmış olduğu eserler hakkında da bilgiler vererek, ilk defa kendi buluşu olan "sarkıt" adını verdiği kabartmalı teknikle eserler ürettiğini söyledi.