(özel Haber) Türkiye-ırak-abd Üçlü Mekanizma Toplantısı Yapıldı

Türkiye, Irak ve ABD'nin oluşturduğu Üçlü Güvenlik Komitesi'nin 5

Türkiye, Irak ve ABD'nin oluşturduğu Üçlü Güvenlik Komitesi'nin 5. toplantısı İstanbul'da yapıldı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, toplantıda genel olarak terörle mücadele konusunun konuşulduğunu söyledi.
Bakan Beşir Atalay, Irak Cumhuriyeti Ulusal Güvenlikten Sorumlu Devlet Bakanı Şirvan El Vaili ve ABD'den Tümgeneral Joseph Anderson'ın başkanlık ettiği toplantı, Conrad Otel'de gerçekleştirildi. Basına kapalı olarak yapılan toplantının ardından İHA muhabirine konuşan Bakan Atalay, toplantıda terörle mücadele konusunda eylem planının kabul edildiğini ve bu konu üzerinde çalışacaklarını söyledi. Toplantıda genel olarak terörle mücadele konusunun görüşüldüğünü aktaran Atalay, "Türkiye güçleniyor, Türkiye
bölgenin lider ülkesi konumunda. Bu anayasa paketi, Türkiye'yi daha da güçlendirecek. Türkiye gerçekten güçleniyor, büyüyor. Bununla gurur duyuyoruz. Bu anayasa paketi Türkiye'yi daha da büyütecek" diye konuştu.
Toplantıda katılımcıların, Üçlü Eylem Planı üzerinde anlaştığı öğrenildi. Üçlü Eylem Planı'nın, Üçlü Güvenlik Komitesi'nin bundan sonraki çalışmaları için bir rehber oluşturduğu, terör örgütü PKK'ya karşı ortak çabaları kolaylaştırıcı eylemleri içerdiği bildirildi.