Erzurum Yazarlarıyla Buluştu

Türkiye Yazarlar Birliği(TYB) Erzurum Şubesi ve Üniversite Kitapevi, ortaklaşa düzenledikleri organizasyonla, yıllardır Erzurum'un kültürüne, sanatına, edebiyatına; şiirleri, romanları, denemeleri ve incelemeleriyle katkıda bulunan yazarları bir araya getirdi

Erzurum Yazarlarıyla Buluştu
Türkiye Yazarlar Birliği(TYB) Erzurum Şubesi ve Üniversite Kitapevi, ortaklaşa düzenledikleri organizasyonla, yıllardır Erzurum'un kültürüne, sanatına, edebiyatına; şiirleri, romanları, denemeleri ve incelemeleriyle katkıda bulunan yazarları bir araya getirdi. Okuyucuyla buluşmanın, sohbet etmenin ve kitap imzalama ortamının sağlandığı program; aynı gün şehrin değişik yerlerinde benzer programlar olmasına rağmen büyük ilgi gördü.
Gecede ilk konuşmayı yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak; bu tür faaliyetlerin, şehir kültürüne ve üniversiteye yapacağı katkılardan söz ederek, insanımızın; yazara ve sanatçıya daha fazla sahip çıkması gerektiğini, böylece onların da yeni eserler ortaya koyma noktasında daha çok gayret göstereceklerine vurgu yaptı.
Daha sonra kürsüye gelen Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzurum Şubesi Başkanı Rıdvan Canım; yazanın ve okuyanın buluşturulduğu böyle faaliyetlerin bundan sonrada devam edeceğini belirterek, 'Erzurum Yazarlarıyla Buluşuyor' etkinliğini geleneksel hale getirmek için çaba göstereceklerini, çünkü düzenlenen bu tür sanat etkinliklerinin şehirlerin kültürel kimliklerinin ayakta kalmasına ve devam etmesine önemli ilaveler yaptığına inandıklarını söyledi.Canım, "Erzurum geçmişte bir kültür şehriydi ve bugün de o vasfını koruyor. Düzenlenen bu gibi etkinlikler ise, bu durumun geçerliliğini devam ettirdiğini ve şehrin kültürel açıdan nelere sahip olduğunu ön plana çıkarıyor." şeklinde konuştu.
Birey Yayınları ve Üniversitesi Kitapevi Sahibi Yazar Mahmut Balcı ise Anadolu'nun bakir bir ortam olduğunu ve buradan çıkacak aydınlara toplumun sahip çıkmasını istedi.
Daha sonra İsmail Bingöl (Ay düşleri), Hakan Hadi Kadıoğlu (Siyah), Hanifi İspirli (Hiçkimse), Talat Uzunyaylalı (Paylaşılamayan Topraklar), Muzaffer Taşyürek (Erzurum- Bir İpekyolu Şehri) ve Reşat Coşkun (Şehristan)'un eserleri; İsmail Bingöl, Yrd.Doç.Dr.Abdulkerim Dinç, Dr.Ali Kurt, Prof.Dr.Ömer Özden, Recep Ertugay ve Abdurrahman Zeynal tarafından değerlendirildi.
Programın bitiminde Çaykur tarafından yapılan ikramın ardından; yazarlar kitaplarını imzaladılar ve okuyucularla sohbet ettiler.