Rus halkından Polonya'ya başsağlığı

Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski ve üst düzey hükümet yetkililerinin bulunduğu uçağın Rusya'nın batısındaki Smolensk Havaalanı'na iniş yaparken yere çakılması, tüm dünyada olduğu gibi Rusya'da da büyük üzüntüyle karşılandı

Rus halkından Polonya'ya başsağlığı
Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski ve üst düzey hükümet yetkililerinin bulunduğu uçağın Rusya'nın batısındaki Smolensk Havaalanı'na iniş yaparken yere çakılması, tüm dünyada olduğu gibi Rusya'da da büyük üzüntüyle karşılandı.
Polonya'nın Moskova Büyükelçiliği'ne akın eden Ruslar, feci kazada hayatını kaybedenler için çiçek bırakarak, dua ediyorlar. Büyükelçilik çevresinde güvenlik önlemelerini artıran Moskova polisi ise, çevredeki otomobilleri de elçilikten uzaklaştırıyor. İHA'ya konuşan Andrey Maltsev isimli Rus vatandaşı, "Daha önce de devlet başkanının bulunduğu uçakların düştüğünü duymuştum. Ama böyle bir olay bence ilk kez yaşanıyor. Gerçekten çok üzücü bir olay. Tüm Polonya halkına geçmiş olsun diyorum" dedi.
Valentina Korovkina isimli Rus ise, "Bence bu olayda suikast ihtimali yok. Zira Kaczynski hem Polonya halkını ve hem de Rus halkını çok seviyordu. Ayrıca Rusya'da da sevilen bir liderdi. Üzüntümüz büyük" şeklinde konuştu.