Kahta'da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Adıyaman'ın ilçesi Kahta'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen gecede semazenlerin sema gösterisi büyüledi.

Kahta Belediyesi, Kahta Eğitimciler Derneği ve özel bir dershane tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Erkan, İlçe Müftüsü Burhan Barut ve çok sayıda vatandaşın katıldığı gecede açılış konuşmasını yapan Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı Polis Teşkilatı'nın 165. Kuruluş yıldönümünü kutlayarak programa katılanlara teşriflerinden dolayı teşekkür etti.
Kutlu Doğum Haftası'nın önemine de değinen Yusuf Turanlı, "Yıllar önce karanlıklara gömülmüş dünyayı varlığıyla nurlandıran O yüce Peygamberi anlamak elbette kelimelere sığacak gibi değildir. Mevlana'nın dediği gibi keşke göklere kadar geniş bir ağzım olsa da Allah'ın Kitabı'nda övdüğü O yüce Peygamberimi anlasam. Önemli olan O'na sevgimizi yaşatmaktır. O'nun ahlakıyla donanmaktır. O'nun sevdiğini sevmektir " dedi.
Gecede öğrenciler tarafından Peygamber Efendimize yazılmış şiirler okundu, ilahiler seslendirildi. Gecede semazenler tarafından sema gösterisi de yapıldı. Şanlıurfa Türk Tasavvuf Musikisi korosu ekibi eşliğinde semazenler sema gösterisi yaptı. Sema gösterisi geceye katılanları büyülerken, Şanlıurfa Türk Tasavvuf Musikisi korosunun seslendirdiği ilahilere unutulmaz bir gece yaşattı.
Geceye konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Lütfü Bitirim ise, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in dünyaya gelişi ve hayat felsefesi hakkında bilgiler verdi. Gece sonunda Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı tarafından Eğitimci-Yazar Lütfü Bitirim'e geceye katılımlarından dolayı bir teşekkür plaketi verildi.