Reha Sulama Birliği Öğrencileri Biliçlendiriyor

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde hizmet veren Reha Sulama Birliği Başkanlığı ve DSİ 15

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde hizmet veren Reha Sulama Birliği Başkanlığı ve DSİ 15. Bölge Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik "Su ve Toprak Geleceğimiz" konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Harran İlköğretim Okulu Toplantı Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Harran Kaymakamı Serkan Keçeli, DSİ 15. Bölge Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Mehmet Yılmaz, Reha Sulama Birliği Başkanı İsmail Işık ve ilköğretim okulu öğrencileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Harran Kaymakamı Serkan Keçeli, "DSİ Bölge Müdürlüğümüz ve Reha Sulama Birliği Başkanlığımızın birlikte organize ettiği 'su ve toprak bilgilendirme' toplantısı bizleri memnun etmiştir. Özellikle bu tür bilinçlendirme
toplantılarının bölgemizde sık sık yapılması gerekmektedir. Reha Sulama Birliği Başkanlığının 'Işığımı arıyorum okuyorum' kampanyası çerçevesinde okulumuzda öğrencilerimize kitap dağıtımı yaptık. Bu çalışmalarından dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
Daha sonra Harran ovasında su ve toprağın önemi öğrencilere slayt gösterileri ile anlatıldı. Ardından DSİ 15. Bölge Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Mehmet Yılmaz, öğrenciler toprak su ile bilgiler verdi. Yılmaz, "DSİ olarak ülkemizin su kaynaklarını geliştirmek amacıyla barajlar, hidroelektrik santraller, sulama ve taşkın koruma tesisleri inşa etmekteyiz. Bu tesisler sayesinde kuraklıktan etkilenmeden modern tarım yapma imkanı elde etmekteyiz. Su ve toprak kaynaklarımızı arttırmalıyız. Ancak akılıca kullanmak
suretiyle bu nimetten nesiller boyu faydalanabiliriz. Sizlerde geleceğin genç nesilleri olarak Harran Ovamızda bu topraklarımızı korumanız gerekmektedir. Burada size anlatılan bilgileri eve gidince mutlaka ailelerinize anlatın. Su ve Toprak milli servettir hep birlikte bunlara sahip çıkmalıyız" diye konuştu.
Harran Kaymakamı Serkan Keçeli ve Reha Sulama Birliği Başkanı İsmail Işık öğrencilere kitap dağıttı.