Merkel'e İngiltere'nin En Büyük Bilim Ödülü Verildi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 'bilim merkezli politika yapıcı' rolü nedeniyle İngiltere'nin en büyük bilim ödülünü aldı.

Politikaya atılmadan önce fizikçi olan Almanya Başbakanı Angela Merkel, iklim değişikliği gibi uluslararası konularda üstlendiği 'bilim merkezli politika yapıcı' rolü sebebiyle İngiltere'nin en ünlü bilim akademisi Royal Society tarafından King Charles II madalyası ile ödüllendirildi. Royal Society Başkanı Martin Rees, Merkel'e ödülü takdim etmesinden önce yaptığı konuşmada Merkel'in, Avrupa'da ve dünyada bilimin toplumda teşvik edilmesine çok büyük katkılar yapan birisi olarak tanındığını söyledi.
Merkel, daha önce 1998 yılında Japonya İmparatoru Akihito ve 2007 yılında Hindistan Cumhurbaşkanı Abdul Kelam'ın ardından bu ödülü alan üçüncü kişi oldu. Merkel Londra temasları sırasında daha önce İngiltere Başbakanı Gordon Brown ile de bir araya gelerek Avrupa Birliği, dünyadaki ticaret sorunları ve mali reformların yanı sıra Ortadoğu'daki durum ve İran konularını da ele aldı.