Kaymakam Balcı Yunus Emre Anaokulu İnşaatını Ziyaret Etti

Şanlıurfa'nın Birecik Kaymakamı Ozan Balcı, Cumhuriyet Mahallesi'nde yapımı süren Yunus Emre Anaokulu inşaatını ziyaret ederek inceleme ve denetimlerde bulundu.

Okul inşaatının büyük oranda tamamlandığını dile getiren İlçe Kaymakamı Balcı, inşaatın kısa sürede tamamlanarak okulun yeni eğitim öğretim yılında faaliyete geçeceği müjdesini verdi. Kaymakam Balcı, "Zihinsel ve kişisel gelişimin büyük oranda tamamlandığı bu dönemde öğrencilerimizin kazanacağı davranışların tüm eğitim öğretim hayatlarına yansıyacak. Bu nedenle Birecik Kaymakamlığı olarak okul öncesi eğitimi çok fazla önemsiyoruz" dedi.
Geçtiğimiz yıl 50 olan okul öncesi eğitim veren derslik sayısının 92'ye çıktığını ve bin 349 olan okul öncesi eğitime devam eden öğrenci sayısının 3 bin 857'ye ulaştığını ifade eden İlçe Kaymakamı Balcı, bu sayıların artması içinde yoğun bir çaba sarf ettiklerini dile getirdi.
Yunus Emre Anaokulu'nun faaliyet göstermeye başlaması ile çevre okullardaki öğrenci yoğunluğunun büyük oranda azalacağını ve okul öncesi eğitime devam edecek öğrenci sayısında artış kaydedileceğini dile getiren Kaymakam Balcı, inşaatın kısa sürede tamamlanarak okulun yeni eğitim öğretim yılında faaliyete geçeceğini söyledi.