Kaymakam Aygöl Küs İki Aileyi Barıştırdı

Şanlıurfa'nın Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, küs iki aileyi yemekte bir araya getirerek barıştırdı.

Akçakale ilçesinde amcaoğlu olan Baylan aileleri 3 yıl önce bir meseleden dolayı kavga etti. 3 yıldır küs olan iki aileyi barıştırmak için ilçenin hatırı sayılır aileleri devreye girdi. Bir türlü barışmayan iki aile için bu kez ilçenin kaymakamı Şefik Aygöl devreye girdi. Kaymakam Şefik Aygöl, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci, İlçe Müftüsü Hüseyin Ortaç, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri ve birkaç okul müdürü ile Gündaş köyü Tepecik mezrasına gitti. Köyde barış için sofra kuruldu. İki amcaoğlu yemek
yendikten sonra ilçe kaymakamı Şefik Aygöl tarafından barıştırıldı.
Küskünlüğün hiç kimseye fayda sağlamadığını ifade eden İlçe Kaymakamı Şefik Aygöl, "Çocuklarımıza kini ve nefreti değil barışı miras bırakın. Sizler küs kaldıkça sizin çocuklarınızda küs kalacaktır, buna hakkınız yok. Sizler, sizden sonra gelenlere düşmanlık değil, kardeşlik ve barışı miras bırakın, size yakışanda budur. Eminim küskünlüğün temelinde ciddi bir şey yoktur. Zaten ciddi bir şey olsaydı sizler şu anda burada olmazdınız. Yinede bizleri kırmayıp barıştığınız için her iki aileyi de kutluyorum"
dedi.
Bu arada, amcaoğlu olan Mehmet Baylan ve Salih Baylan tokalaşarak 3 yıllık küskünlüklerine son verdi. Mehmet ve Salih Baylan, barışa vesile olduğu için Kaymakam Şefik Aygöl'e teşekkür etti.