Tekel'in Hurda Makineleriyle Sahte Sigara Fabrikası Kuran 4 Kişi Tutuklandı

Adana'da TEKEL'in hurdaya çıkardığı sigara imalatında kullandığı makineleri satın alarak organize sanayi bölgesinde sahte sigara fabrikası kurdukları iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.

Tekel'in Hurda Makineleriyle Sahte Sigara Fabrikası Kuran 4 Kişi Tutuklandı
Türkiye'de ilk kez sahte sigara imalathanesi kurdukları öne sürülen 4 kişi, haklarındaki soruşturmanın tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. İmalathanenin sahibi Ahmet A.'nın (50) aralarında bulunduğu 4 kişi, tutuklanarak cezaevine konuldu.
TEKEL'in hurdaya çıkardığı sigara imalatında kullandığı makineleri hurda olarak alan Ahmet A.'nın sahte sigara üretmeyi planladığını belirleyen Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, yaklaşık 4 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 depoda ürettiği sigaralar için pazar arayan Ahmet A., Y.K. (40), A.K. (45) ve E.Y. (33) adlı kişiler; 3 ton tütün, üretimi tamamlanıp paketlemeyi bekleyen çok sayıda sigara, Maltepe,
Samsun, Sipahi ve Kariyer marka sigaraların ambalajları, jelatin, filtre ve özel sigara kağıtları ile birlikte yakalanmıştı.