Depremin Ardından Okçular Köyünde Vatandaşlar Yardım Malzemeleriyle Teselli Buluyor

Depremin vurduğu Elazığ'ın Kovancılar ilçesi Okçular köyünde köy sakinleri çadırlarda ve sokalarda sabahlarken sabahın erken saatlerinde kadınlar çeşmeden su taşıdı

Depremin vurduğu Elazığ'ın Kovancılar ilçesi Okçular köyünde köy sakinleri çadırlarda ve sokalarda sabahlarken sabahın erken saatlerinde kadınlar çeşmeden su taşıdı. Yardım kuruluşlarının getirdiği malzemeleri çocuklar taşırken ailelerin birçoğu çadırların içindeki sobaların başında ısındı.
Bazı vatandaşlar enkazın altında tabak ve bardak gibi malzemelerini ararken iş makineleri de enkaz kaldırma çalışmalarına devam etti.
Depremzedelerden Çiğdem Durmaz, "Gece çok soğuktu. Allah razı olsun, çadır verdiler, battaniye verdiler. Sabaha kadar artçı depremler oldu. Çok korkuyoruz, kimse evine gidemiyor" derken bu sırada bir artçı deprem daha meydana geldi. Artçı sarsıntıyla birlikte vatandaşlar çadırlardan çıkarak bağrışmaya başladı.
Kovancılar İlçe Koordinasyon Kurulu depremzede vatandaşlar için 918 adet çadır, 700 adet rulo yatak, 2 bin 300 adet battaniye, 2 bin 600 adet kumanya, 2 bin şişe su, 860 kişilik akşam ve öğle yemeği hazırladı.