Mamak'ta Kadınlar Günü Kutlaması

Mamak Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Mamak Kültür Merkezi'nde düzenlediği etkinlikle kutladı.

Mamak'ta Kadınlar Günü Kutlaması
Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde halkın yoğun ilgisiyle düzenlenen etkinliğe Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, eşi Zeliha Akgül, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, Başkan Yardımcısı Hasan Gökmenoğlu ve birim müdürleri katıldı. Miniklerin bale gösterisiyle başlayan etkinlikte birbirinden şık abiye kıyafetler davetlilerin beğenisine sunuldu. Öğrencilerin vals ve Harmandalı'ndan güzel kesitler sunduğu organizasyon, gelinlik defilesiyle devam etti. Cebeci Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi öğrencileri profesyonel
mankenlere taş çıkarttı. Etkinlikte 28 ihtiyaç sahibi engelli vatandaşa tekerlekli sandalye dağıtımı da yapıldı. Engelli vatandaşlara tekerlekli sandalyelerini teslim eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Bu anlamlı günde iki güzel olayı birden yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Bizim hep söylediğimiz bir şey var. Kadınlar Günü sadece bir gün değil yılın her günü kutlanmalı" dedi.
Tekerlekli sandalyeleri bağışlayan hayırseverlere de teşekkür eden Akgül, "Hepimiz engelli olmaya adayız. Bunun bir garantisi yok. Engelliler bu toplumun ayrılmaz bir parçası. Bu sandalyelerin, onların hayatını daha da kolaylaştıracağını düşünüyorum. Belediye olarak biz de gücümüz yettiğince engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
"Paylaşıldıkça her şey çok daha güzel" diyen Akgül, Gazeteci Yazar Can Dündar ve annesi Öznur Dündar'ın da aralarında bulunduğu 28 hayırsever vatandaşa teşekkür plaketi takdim etti. Can Dündar'ın katılamadığı törende Başkan Akgül plaketini annesi Öznur Dündar'a verdi.
Kadınlar Günü etkinliği plaket töreni sonrası yerini Mamak Belediyesi Konservatuar Türk Halk Müziği Bölümü Usta Öğreticisi Bircan Pullukçuoğlu'nun söylediği birbirinden güzel türkülere bıraktı. MKM'de boş koltuk bırakmayan davetliler, Pullukçuoğlu'nun türküleriyle doyasıya eğlendi. Etkinliğin sonunda davetlilere kokteyl verildi.