Konya'yı Süsleyen Güller Büyükşehir Belediyesi'nden

Konya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yaz aylarında dikimini gerçekleştireceği güllerin üretimini kendisi gerçekleştiriyor.

Konya'yı Süsleyen Güller Büyükşehir Belediyesi'nden
2009 güz - 2010 bahar dönemi boyunca 100 bin adet gül üretimi yapacak olan Konya Büyükşehir Belediyesi, şu ana kadar 60 bin adet gülün dikimini gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yaylapınar Fidanlığı'ndaki seralarda sürdürülen gül üretiminin, fidanlığa ilave 36 bin metrekarenin eklenmesiyle artırıldığını kaydetti. 2010 yılı bahar sezonunda dikimi yapılacak güllerin Yaylapınar Fidanlığı'nda üretildiğini belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Önceki yıllarda oluşturduğumuz yeşil alanlarımızdaki yetişmiş gül anaçlarından alınan çelikler ve fidanlıkta tüplere yapılan dikimle 100 bin gül fidanı üretilecek ve 2010 yılı için çalışma alanlarımızın ihtiyacı kendi imkanlarımızla karşılanmış olacak" dedi.
Fidanlığa ilave edilen yeni üretim ve bitki depolama sahasında, 2010 güz - 2011 bahar döneminde 3 yıl süreyle büyütülmek üzere 15 bin adet fidan dikimi ve 2011 yılı kullanımında yetiştirilmek üzere 60 bin adet gül çeliği dikimi hedeflendiğini de açıklayan Başkan Akyürek, çelikleme yoluyla konvansiyonel üretilen çeşitli türlerdeki güllerin yeşil alanlarda kullanılarak şehrin bir gül bahçesi haline dönüştürüleceğini vurguladı.