Antikad'dan 8 Mart Dünya Kadınları Günü Açıklaması

Antalya İş Kadınları Derneği (ANTİKAD) Başkanı Sevinç Eyilik, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, hayatın her alanında üreten kadınlara sahip çıkacaklarını söyledi.

Antikad'dan 8 Mart Dünya Kadınları Günü Açıklaması
8 Mart'ın sıradan bir gün olmadığını belirten ANTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Sevinç Eyilik, 'Dünya Kadınlar Günü' denilerek hafifletilen bu özel ve anlamlı günün aslında '8 Mart Dünya Emekçi (Üreten) Kadınlar Günü' olarak ifade edilmesi gerektiğini kaydetti. Üreten tüm kadınlara sahip çıkacaklarını söyleyen ANTİKAD Başkanı Eyilik, "Biz kadınlar tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 8 Mart'ta eşitlik isteklerini daha yüksek sesle dile getirmeye çalışıyoruz. Yüzyıllar boyunca kadın olarak, zamanların ve yönetimlerin sonucu değişen koşullar neticesinde kaybettiğimiz güç ve değerleri, bozulan eşitsel insani dengeleri yeniden oluşturabilmek için mücadele etmek zorundayız" dedi.
Kadınların her alanda örgütlenmeleri gerektiğini ifade eden ANTİKAD Başkanı Sevinç Eyilik, "Biz Antikad olarak toplumsal yaşamın her alanında aktif, söz sahibi ve lider kadınlar yaratmak, bölgesel ve uluslararası platformda ortak çalışmalara zemin oluşturmak gibi çalışmalar yürütüyoruz. Etik kurallar çerçevesinde, çalışan kadınlar arasında iletişim ağı kurarak, aralarında işbirlikleri sağlamayı hedefliyoruz. Bölgesel, ulusal ve evrensel olarak sosyal, siyasal, ekonomik ve de kültürel alanlarda çalışmalar yapmak gayesiyle biraraya gelerek sinerji oluşturmak, proje ve faaliyetlere katkıda bulunmak amacındayız" diye konuştu.
Eyilik, 8 Mart Dünya Üreten Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara çağrıda bulunarak, bütün kadınların Sivil Toplum Kuruluşları STK'larda bir araya gelmelerini istedi. Demokratik toplumlarda örgütlü insanın önemine işaret eden Eyilik, "Antalya'nın demokratikleşmesi sürecinde dünya ile bütünleşmesinde sorumluluk almak gibi hedeflerimiz var. Bunun için de daha çok örgütlü kadın topluluğu oluşturmak durumundayız. Çağdaş Türkiye'nin eğitimli bir toplumla mümkün olduğunun bilinci ile eğitime yönelik çalışmalara destek olarak kadınlarımızın uluslararası platformda yer almasını sağlamak amacı ile çalışmalara öncülük ederek, Türk iş kadınları arasında ortak bir çalışma sistemi oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.