Almanya'daki Turizm Fuarının Gözdesi Sahan Oldu

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenecek olan Uluslararası Turizm Fuarı 44. kez kapılarını açmaya hazırlanırken Türk yemeklerini ve Gaziantep mutfağını Sahan Restoranlar Zinciri tanıtacak.

Almanya'daki Turizm Fuarının Gözdesi Sahan Oldu
İstanbul'da 9, Gaziantep'te bir şubesi bulunan ve önümüzdeki dönem içerisinde Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya'ya şube açmaya hazırlanan Sahan Restoranlar Zinciri, Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenecek olan 44. turizm fuarının açılış öncesi bütün hazırlıklarını tamamladı. Sahan Restoranlar Zinciri konuklarına nefis Türk yemekleri yanında Gaziantep mutfağını da tattıracak.
Almanya'nın Berlin kentinde 10-14 Mart tarihleri arasında açılacak olan ITB' de ziyaretçilere Gaziantep ve genel olarak Türk mutfağını tanıtacak olan Sahan Restoranlar Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, "Dünyada tek şehir adıyla anılan Gaziantep mutfağını ITB' de tanıtmaktan büyük mutluluk duyacağız. Türkiye'den bir çok ilimizden tanıtım amaçlı çeşitli kurum ve kuruluşlar fuara katılıyor. Ancak gerek Türk yemekleri gerekse Antep Mutfağı'nın tanıtımı için sadece Sahan Restoranlar Zinciri fuarda yer alacak. Bu fuar özellikle 2011 yılında ülkemize gelecek olan turistlerin gelişini sağlayacak olan dünyanın önde gelen turizm firmalarının katılacağı önemli bir fuardır. Fuar süresince Gaziantep mutfağını ve Türk mutfağını tanıtma şansını yakaladık. Fuar önemli bir adım olacaktır, yemek kültürümüzün tanıtımında. Tarihi ve kültürel eserler kadar, doğal ve turistik merkezler kadar yemekte önemli bir turizm elçisi olabilecek kültürel öğelerimiz arasında sayılmalıdır. Sahan Restoranlar Zincirinin bütün halkalarında Türkiye'nin yedi bölgesine ait yemek çeşitleri ve özellikle Gaziantep mutfağı başarıyla konuklara sunulmaktadır. 40 yıllık meslek ve bilgi birikimimizle bu fuardan alın akıyla çıkacak ülkemizi ve Gaziantep'i başarıyla temsil edeceğiz" dedi.
10 Mart'ta kapılarını açmaya hazırlanan Berlin turizm fuarında Gaziantepli bir markanın yer almasının önemli olduğuna da dikkat çeken Öztan, "Dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden birisi olan Gaziantep'ten ve Gaziantep'in tarihi mutfağından bütün dünyaya hitap edeceğiz. Bu kentimizin tanıtımı için inanılmaz bir önem taşıyor. Hazırlıklarımızı tamamladık bu fuarda bırakın Avrupa'yı dünyaya Türk damak tadını tattırmaya hazırlanıyoruz. Bunu başaracağımıza inanıyoruz" diye konuştu.
4 gün sürecek olan fuarda on binlerce kişiye yemek servisi yapacak olan Sahan Restoranlar Zinciri, fuar öncesi TIR'lar dolusu yemek malzemesini ve yöresel gelenekleri yansıtan kültürel unsurları Almanya'ya götürdü. Türk misafirperverliğinin de en iyi şekilde tanıtılacağı fuarda sunulacak yemekler arasında menüde Antep yemekleri önemli bir yer tutacak. Antep yemeklerinin hazırlıklarında kullanılacak olan malzemeler ise Gaziantep'te özenle Sahan Şirehan mutfağında hazırlanarak Almanya'ya gönderildi. Onlarca aşçı ve yüze yakın servis elemanının görev alacağı fuarda yemeklerin konuklara en iyi koşullarda sunulacağını ve fuardan başarıyla dönüleceğini ifade eden Tahir Tekin Öztan, "Zorlu ama zevkli sınavı başarıyla gececeğiz. Fuarın hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.