Ergenekon 4 ili komutansız bıraktı

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan komutanlar nedeniyle, 4 il Alay komutansız kaldı.

Ergenekon 4 ili komutansız bıraktı
Balıkesir Jandarma Alay?Komutanı Albay Özçelik, Balyoz Darbe Planı kapsamında tutuklandı. İl Jandarma Alay komutanlarından 2’si Balyoz, biri faili meçhuller, biri de ‘Erzincan Ergenekon’ kapsamında tutuklu bulunuyor.

Balyoz Darbe Soruşturması kapsamında son olarak Balıkesir İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Murat Özçelik’in de tutuklanmasıyla 4 Jandarma Alay Komutanı cezaevinden jandarmayı yönetmeye başladı. Bir Jandarma Alay Komutanı ise ‘silahlı terör örgütü üyesi’ iddiasıyla tutuksuz yargılanıyor. Alay komutanlarından 2’si Balyoz Darbe Planı, biri faili meçhul cinayetler, biri de Erzincan Ergenekon kapsamında tutuklu.

SESSİZ SEDASIZ TUTUKLANDI

Balıkesir İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Murat Özçelik’in, 28 Şubat günü Balyoz Darbe Soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildiği ortaya çıktı. Balyoz savcılarının talimatı üzerine Merkez Komutanlığı’na bağlı bir ekip tarafından gözaltına alınarak İstanbul’a getirilen Albay Özçelik’in Hasdal Askeri Cezaevi’ne gönderildiği öğrenildi.

İLK  TUTUKLANAN KAYSERİ KOMUTANI OLDU

Kurmay Albay Özçelik’in tutuklanmasıyla 4 ayrı şehrin İl Jandarma Komutanı cezaevine konulmuş oldu. Görevi başında iken gözaltına alınıp tutuklanan ilk komutan Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz oldu. Temizöz ‘20 faili meçhul cinayetin emrini verdiği ve silahlı örgüt kurduğu’ iddiasıyla 1.5 yıldır tutuklu olarak 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanıyor.

BALYOZ’DA İKİ KOMUTAN TUTUKLANDI

Tutuklanan 2. Jandarma Alay Komutanı olan Eskişehir İl Jandarma Komutanı Albay Recep Gençoğlu ‘Erzincan Ergenekon Soruşturması’ kapsamında ‘silahlı terör örgütü üyesi’ olmak suçundan yargılanıyor. Erzincan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Tapan ise aynı soruşturma kapsamında ‘yurtdışına çıkış yasağı’ konulmuş olarak ‘silahlı terör örgütü’ üyeliği suçundan tutuksuz yargılanıyor.

Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında ise 2 alay komutanı tutuklandı. Önce Konya İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hüseyin Özçoban ‘Fatih ve Beyazıt camilerini bombalayacak ekibin lideri’ olduğu iddiasıyla tutuklanarak Hasdal Cezaevine konuldu. Son olarak Balıkesir İl Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Özçelik’in ‘Balyoz Darbe Planı’ çerçevesinde sessiz sedasız tutuklandığı ortaya çıktı. Cezaevindeki 4 Alay Komutanı halen görevlerinin başında bulunuyor.

Balyoz’da tutuklu sayısı 41’e ulaştı

Albay Murat Özçelik ve önceki gece tutuklanan 2 astsubayla birlikte Balyoz soruşturmasında tutuklanan sanık sayısı 41’e yükseldi.

Star