Temel Kazısı İki Katlı Binanın Çökmesine Neden Oldu

Edirne'de iş makinesi ile yapılan temel kazısı, bitişiğinde yer alan iki katlı bir binanın yıkılmasına neden oldu

Edirne'de iş makinesi ile yapılan temel kazısı, bitişiğinde yer alan iki katlı bir binanın yıkılmasına neden oldu. Evde bulunan 3 kişinin, olaydan yaklaşık 30 dakika önce korkarak dışarı çıktığı öğrenildi.
Olay, akşam saatlerinde Kıyık Caddesi Tophane Bayırı üzerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, evin yanındaki inşaat çalışmalarından huzursuz olan ve evin yıkılacağı endişesini taşıyan Burhanettin Tunay (56), eşi Nursel Tunay ve kız kardeşi Sevdiye Çarpar'ı da yanına alarak evden ayrıldı. Bu sırada müteahhit firmanın iş makinesini kullanan operatörü Mümin B.'nin yaptığı kazı sırasında iki katlı ev yıkılarak inşaat çalışmasının yapıldığı çukurun içine devrildi.
Çevredekilerin yaptığı ihbar üzerine gelen itfaiye, polis ve sağlık ekipleri, enkazda arama yaptı. Bu sırada bölgeye gelen ev sahipleri, binanın yıkıldığını görünce şok geçirdi ve polis ekiplerine, "Şükürler olsun. 30 dakika önce evden çıkmasaydık şimdi bizi enkazdan arayacaktınız. Evde kimse yok" dedi. Bunun üzerine enkazdaki arama çalışmaları sona erdi.
Evin yıkılacağını tahmin ettiklerini belirten Burhanettin Tunay, "İnşaat çalışmaları yapan müteahhidi uyardık. Ancak bizi dinlemedi. Biz de korkudan evden ayrıldık. Biz evden çıktıktan 30 dakika sonra bina yıkıldı. Eğer evden çıkmamış olsaydık enkazda kalacaktık. Şuan bizi ekipler enkaz altından cesedimizi çıkartmaya çalışıyor olacaktı. Verilmiş sadakamız varmış" dedi.
Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) ekipleri ise, inşaatın ve yıkılan evin elektriklerini kesti.
Polis ekipleri, müteahhit ve ev sahiplerini ifadelerini almak üzere polis merkezine götürürken, iş makinesinin operatörü Mümin B. gözaltına alındı. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.