Chp'nin İddiasına Ak Parti'li Bozdağ'dan yalanlama

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, TBMM Başkanlığı'na sunulan anayasa değişikliği teklifi ile ilgili CHP'nin iddiasına ilişkin, "Ortaya atılan iddialar tamamen asılsız ve gerçek dışıdır" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ tarafından yapılan yazılı açıklamada, anayasanın bazı maddelerinde değişiklik öngören anayasa değişikliği teklifinin yeterli milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulduğu belirtilerek, ''Teklif metni, gerekçeleri ve imzalarında anayasa ve TBMM içtüzüğüne aykırılık asla söz konusu değildir'' ifadelerini kullandı. Bozdağ, "Her şey anayasa ve içtüzüğe uygundur. Ortaya atılan iddialar, tamamen asılsız ve gerçek dışıdır. Bu iddialar, anayasa değişikliği
teklifinin özüne dair haklı ve makul eleştiri getiremeyenlerin yapay tartışmalar oluşturarak, teklifin sağlıklı görüşülmesine engel olma çabalarıdır" diye kaydetti. Bozdağ, Meclis Başkanı'nın da teklifi genel gerekçe, madde gerekçeleri, teklif metni ve teklifte imzası bulunan milletvekillerinin isim ve imzalarıyla Anayasa Komisyonu'na havale ettiğini bildirdi.