Kaski, Yağmur Suyu Kanallarını Temizliyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünce (KASKİ) kent merkezinde bulunan yağmur suyu taşkın kanallarının temizlenmeye başlandığı belirtildi.

Kaski, Yağmur Suyu Kanallarını Temizliyor
Akarsu ve dere ıslah çalışmalarının daha önce Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün sorumluluğunda olduğunu açıklayan KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, "Geçtiğimiz yıl İstanbul'da yaşanan sel felaketinin ardından Başbakanımızın Genelgesi ile bu görev, valilerin koordinasyonunda belediye ve su kanalizasyon idarelerine devredildi" dedi.
Bu çalışmalar kapsamında Büyükşehir Belediyesi mücavir alanı içerisindeki, mevcut yağmur suyu taşkın kanalları ile köprü altlarının temizleneceğini kaydeden Batukan, çalışmalar sonucunda olası bir sel felaketinin önüne geçilmiş olacağını vurgulayarak konu hakkında şunları söyledi:
"Batı kuşaklama yani Hacılar yolu ile Bağdat Caddesi arası ve doğu kuşaklama yani Eskişehir Bağları ile Havaalanı arası hatları üzerindeki köprü altlarında, açık ve kapalı kanallarda temizlik yapılacak. İlk olarak Osman Kavuncu Mahallesi ile Yavuzlar Mahallesi arasında bulunan ve yeni sanayi sitesinin altından geçen 490 metre uzunluğundaki kapalı kanal temizlenecek. Bu çalışmaların amacı su akışına engel olan birikintilerin temizlenerek, halkımıza hem temiz bir çevre, hem de olası felaketlerin yaşanmaması için hazırlıklı bir yaşam alanı sunmaktır."