Simter Metal Fabrikası İşçileri Açlık Grevine Başladı

Dudullu'daki Simter Metal Fabrikası'ndan çıkarıldıktan sonra işe iade davası açan işçiler, davanın 14 aydır devam etmesini protesto etmek amacıyla açlık grevi başlattı.

Simter Metal Fabrikası İşçileri Açlık Grevine Başladı
  Merkezi Cenevre ' de bulunan Uluslararası Metal İşç ; ileri Federasyonu Yö ; neticilerinden Kristyne Peter de , gruba destek iç ; in Ü ; skü ; dar ' daki İş Mahkemeleri ö ; nü ; ne geldi .

Birleşik Metal İş Sendikası ' na bağlı Simter Metal Fabrikası ' nda işten ç ; ıkarılan 380 işç ; i , aç ; tıkları işe iade davasının 14 aydır sonuç ; lanmaması ü ; zerine seslerini farklı bir şekilde duyurmaya karar verdi . 4 işç ; iden oluşan grup , Ü ; skü ; dar ' daki İş Mahkemeleri ' nde bugü ; n gö ; rü ; len duruşmanın da ertelenmesi ü ; zerine aç ; lık grevine başladı . Davaya ilişkin gelişmeleri takip etmek ü ; zere Tü ; rkiye ' de bulunan Uluslararası Metal İşç ; ileri Federasyonu Yö ; neticilerinden Kristyne Peter de , gruba destek iç ; in Ü ; skü ; dar ' daki İş
Mahkemeleri ö ; nü ; ne geldi . ' Geç ; gelen adalet adalet değildir ' yazılı pankart aç ; arak aç ; lık grevi başlatan grup , aç ; lık grevini 5 Mart Cuma gü ; nü ; ne kadar sü ; rdü ; rmeyi planlıyor . Kristyne Peter , davaya ilişkin yaşananların endişe verici olduğunu savunarak , ' Başından beri yaşananlar bizi ciddi bir şekilde endişelendirdi ve rahatsız etti . O yü ; zden gelişmeleri izlemek ve bir an ö ; nce bu aç ; ığın kapatılmasını sağlamak , hem de anayasal bir hak olan sendikalaşmanın bu şekilde engellenişinin ö ; nü ; ne geç ; mek iç ; in buradayım .

Mahkemenin bu kadar uzun sü ; rmesini kabul edilemez bulunuyorum . Ç ; ü ; nkü ; bu , anayasanın uygulanamaz hale geldiğini gö ; steriyor . Dolayısıyla , acaba hakim satın alınmış durumda mı diye dü ; şü ; nü ; yorum . Eğer bu doğruysa , bu onun cezalandırılması ve Tü ; rkiye hukuk sisteminde dü ; zeltilmesi gereken bir durum ' dedi .

Aç ; lık grevi yapan işç ; ilerden Murat Ö ; ğü ; tç ; ü ; ise , ' 14 aydır sü ; ren mahkemeden herhangi bir sonuç ; ç ; ıkmadı . Mahkeme sü ; rekli erteleniyor . Hakim yoğun olduğu iç ; in duruşmalarımız 3-4 ay sonrasına atılıyor . En son bugü ; nkü ; duruşmanın ağustos ayına atıldı . Geç ; gelen adaletin bize faydası olmayacağı iç ; in aç ; lık grevi yapıyoruz ' diye konuştu .