Resim Ve Şiirle Hayata Bağlandı

Yakalandığı "kas hastalığı" nedeniyle öğrenim hayatına lisede son vermek zorunda kalan Emine Usta, kendisini hayata bağlayan resim ve şiirleriyle engellilere destek vermeye çalışıyor.

Resim Ve Şiirle Hayata Bağlandı
  Kas hastalığı nedeniyle lise birinci sınıftayken okuldan ayrılmak zorunda kaldığını belirten Usta , " Artık beni hayata hiç bir şey bağlayamaz diye düşünmeye başlamıştım . Günlerce belki aylarca zamanı ağlayarak geçirdim . Sonunda kabul ettim , hastalığımla beraber yaşamayı ve biraz yetenekli olduğum resim sanatına yöneldim . Bütün zamanımı resim yapmakla geçirdim . Baktım ki yaptığım resimlerim beğeniliyor , kendimi daha çok bağladım bu sanata . Artık gezip göremediğim camların arkasındaki dünyamı ve doğayı resimlerime yansıttım . Ardından dostlarımın desteği ile karma sergilere katıldım . Oldukça ilgi gören yağlıboya resimlerimle kişisel sergilerde açtım . Bununla da yetinmeyerek duygularımı ve düşüncelerimi şiirlere döktüm . Yazdığım yüzlerce şiirlerimden iki tane şiir kitabı çıkardım . Bir kitap daha yayınlayacak kadar şiirim mevcut " dedi .
Resim ve şiir kitaplarının gelirleriyle engellilere destek olmaya çalıştığını kaydeden Usta , " Resim ve kitaplarımla başka engellilere destek olmaya çalışıyorum . Bundan sora açacağım sergi ve satılacak kitaplarımın gelirlerini de yine engellilere bağışlayacağım . Yeter ki birileri yeni sergi açmama ve kitaplarımın almaya devam etsin . Beni hayata bağlayan resimlerim ve şiirlerim oldu . Hala bu hastalıktan kurtulamamış olabilirim , gün geçtikce ilerlemekte olduğunu da biliyorum ve şuana kadar tıbbın bir çare bulamadığını da ama hala bir şeyler yapıyorken , arkamda bir sanat eseri bırakma ve birilerine yardım edebilme imkanımı kullanmak istiyorum " diye konuştu .
İlk şiir kitabını " Uzaktaki Yakınlar " olarak çıkaran Usta , " Baharın Unuttuğu Yer " isimli son kitabını da çıkardı . Şiir kitapları ve sergiye hazır resimlerine destek beklediğini ifade eden Usta , sergiden ve kitabından elde edilecek bütün gelirlerin engelli derneklerine bağışlanacağını söyledi .