İtalya'da yerel seçim için oy verme işlemleri başladı

Silvio Berlusconi için sınav niteliğinde olan İtalya yerel seçimleri başladı.

  İki gü ; n sü ; recek oy kullanma işlemi sırasında 20 bö ; lgeden 13 ' ü ; ndeki yerel yö ; neticiler seç ; ilecek .

Seç ; imler Başbakan Silvio Berlusconi iç ; in sınav niteliğinde .

Son dö ; nemde skandallarla gü ; ndemde yer alan İtalya Başbakanı ' nın partisinin halk nezdindeki algılanmasını nasıl etkilediğine ilişkin ö ; nemli bir gö ; sterge olarak gö ; rü ; len seç ; imlerde ç ; ekişmenin başkent Roma ' yı da kapsayan Lazio ile merkez solun kontrolü ; ndeki Piedmont bö ; lgelerinde yaşanması bekleniyor .

Gö ; ç ; menlik ve işsizlik kampanyada ö ; ne ç ; ıkan iki konu .

Bu arada posta idaresi Berlusconi ' ye gö ; nderilen bir zarf iç ; inde bir mermi bulduğunu aç ; ıkladı .

Ö ; te yandan Berlusoni ' nin koalisyon ortağı Kuzey Ligi ' ye gö ; nderilen patlayıcı iç ; eren bir paketin infilak etmesi nedeniyle Milan ' da bir postacının yaralandığı aç ; ıklandı .

Paketteki bir notun İç ; işleri Bakanı Roberto Maroni ' yi hedef aldığı , eylemim anarşist bir grubun ü ; stlendiği bildiriliyor .

Berlusconi ' nin lideri olduğu Halkın Ö ; zgü ; rlü ; ğü ; Partisi seç ; imlerin yapılacağı 13 bö ; lgeden 2 ' sinde kontrolü ; elinde tutuyor . Bu seç ; imler ö ; ncesinde genel beklenti , kontrolü ; ndeki bö ; lge sayısını arttırmasıydı , ancak BBC ' nin Roma ' daki muhabiri Duncan Kennedy , Berlusconi ' nin odağında olduğu skandallar nedeniyle Halkın Ö ; zgü ; rlü ; ğü ; Partisi ' nin kazanımlarının az olabileceğini sö ; ylü ; yor .

Parti ' nin Lazio ' daki adayları , bir yetkili listeyi sü ; renin dolmasından sonra teslim ettiği iç ; in yarışa giremiyor .

Hü ; kü ; met bir kararnameyle listenin de yarışabilmesine olanak sağlama girişiminde bulundu , ancak yü ; ksek mahkeme bu girişimi engelledi .

Berlusconi ' nin odağında olduğu skandallar zincirinin son halkasını İtalya ' da depremde hasar gö ; ren L ' Aquila kentinde yapılan G-8 zirvesi hazırlıkları sırasındaki ihalelerde usü ; lsü ; zlü ; k iddiaları nedeniyle bir yardımcısının suç ; lanması oldu .

Ayrıca geç ; en hafta İtalyan medyası Başbakan hakkında radyo televizyon denetim kuruluşuna hü ; kü ; meti eleştiren televizyon sö ; yleşi programlarının engellenmesi baskısı yaptığı iddiasıyla soruşturma başlatıldığını duyurdu .

2009 yılı Berlusconi iç ; in sıkıntılı olmuştu . Bir mankenle ilişkisi olduğu , bazı partilere telekızlar davet ettiği iddiaları nedeniyle yıpranan Berlusconi bir yandan da eşinin aç ; tığı boşanma davasıyla uğraşıyor .

Berlusconi son olarak Milan ' da hedef olduğu bir saldırı sonrasında kırılan burnu ve dişleri iç ; in tedavi gö ; rmü ; ştü ; .

Seç ; im sonuç ; larının mağlubiyet olarak yorumlanması durumunda Berlusconi ' nin partiiç ; indeki liderliğinin de sorgulanmaya başlanabileceği tahminleri de sıkç ; a olmasa da dile getiriliyor .