Gazeteci-yazar Çelik'in 'İnsanca Yaşama Bilinci' Kitabı Çıktı

Gazeteci-yazar Fahrettin Çelik'in ilk kitabı 'İnsanca Yaşama Bilinci' piyasaya çıktı.

  Kitap raflarda yerini alırken , gazeteci-yazar Fahrettin Çelik 6 Nisan ' da İz Ajans Yayıncılık ' ta düzenleyeceği imza gününde okurlarıyla biraraya gelecek . Gazeteci-yazar Naif Karabatak ' ın editörlüğünü , Yüksel Kartal ' ın dizgisini yaptığı kitabın sunuş kısmında Çelik , şu ifadelere yer veriyor :
" Kültür , dil ve din kisveleri ön plana sürülerek ne yazık ki insanlarımız birbirini kırmakta , birlikte yaşama ve devlet olma gerekleri arka plana atılmaktadır . Ancak toplumun bilgi ve kültür seviyesinin yükselmesi ile ülkemizdeki refah ve huzur ortamı temin edilebilir . Bu anlamda bazı kavramların çok iyi tahlil edilmesi gerektiğini düşünüyorum . Elinizde bulunan bu kitapta bazı kavramları kendimce yorumlamaya çalıştım . Kitaba , ' İnsanca Yaşama Bilinci ' adını düşünürken , iddialı bir isim olacağı ve ismine
yakışır bilgileri aktaramayacağımı da düşündüm . Ele aldığım konu başlıklarının her biri hakkında kitaplar yazılabilir . Birçok konuda da kitaplar yazıldığını biliyorum . Verdiğim bilgilerle kavramlar hakkında doyurucu bilgiler vermediğimin farkındayım . Amacım konular hakkında derli toplu bilgiler sunmak ve konuları özetleyerek daha çok kavrama yer vermekti . "
Kitabın önsözünü kaleme alan Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz ise , " Aklın insan varlığındaki rolü , bilinç kavramını gündeme getirmektedir . Akıllı insan , toplumsal yaşamın dini , sosyal , kültürel , ekonomik , milli , manevi gibi çok çeşitli alanlarında bilinçli davranışlar sergileyen insan demektir . Fahrettin Çelik elimizdeki bu müstesna eseri de , Türk milletinin sahip olduğu toplumsal değerlerin gerektirdiği bilinç alanlarında önemli köşe taşları sayılabilecek bir nitelik arz etmektedir . Toplumsal grupların
tümüne hitap eden , özellikle gelişim çağındaki genç neslimizin milli ve manevi değerlerine uygun bir bilinçle yetişmesi açısından önemli bir başvuru kaynağı olabileceğini düşündüğüm bu eserin hayırlı uğurlu olmasını dilerken , kıymetli mesai arkadaşım Fahrettin Çelik ' e başarılı çalışmalarının devamı dileğiyle selam ve sevgilerimi sunarım " dedi .
( KB-Y )