Cumhurbaşkanı Gül Forbes'a konuşmamış

Amerikan finans ve siyaset dergisi Forbes, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e atfen, "İran nükleer bombası istiyor" diye haber yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül Forbes'a konuşmamış
  Dış politika yazarı Claudia Rosett imzası ile yayınlanan haber-yorum Çankaya Köşkü tarafından yalanlandı . Forbes ' teki haberin Türk basınında geniş biçimde yer alması üzerine Cumhurbaşkanlığı ' ndan yapılan açıklamada , ' Bazı basın yayın organlarında Sayın Cumhurbaşkanımızın Forbes dergisine mülakat verdiği haberleri üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür . Sayın Cumhurbaşkanımız ne geçmişte ne de bugün Forbes dergisine herhangi bir röportaj vermemiştir . ' denildi . Forbes dergisi muhabiri , Cumhurbaşkanı Gül ' ün , kendisine , haberinde yer alan sözleri , geçtiğimiz hafta TEPAV ile birlikte katıldığı bir toplantıda söylediğini ileri sürdü .

Forbes muhabirinin iddiasına göre Cumhurbaşkanı , ' İran ' ın atom bombası istediğinden hiç şüphem yok . Bu , bir önceki rejime dayanan bir istek . Şimdiki rejime bakarsak onların da ulusal gurur için bir nükleer bomba elde etmeyi istediklerine inanıyorum . ' dedi . Tahran yönetimi programın barışçıl olduğunu savunuyor . Batılı ülkeler ise İran ' ın nükleer programı ile atom bombası peşinde olduğunu savunarak yaptırım uygulamaya çalışıyor . BM Güvenlik Konseyi ' nin veto yetkisine sahip daimi üyelerinden Rusya ve Çin , bu yaptırımlara karşı çıkıyor .