Bayındırlık Ve İskan Bakanı Demir Aydın'da

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, "Türkiye, bankacılık sektörüne hazinesinden tek kuruş aktarmayan tek G-20 ülkesi oldu" dedi.

  Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir , AK Parti Aydın İl Teşkilatı 31 . İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı . Aydın Kültür Merkezi ' nde yapılan toplantı öncesi AK Parti Aydın Milletvekilleri Atilla Koç , Mehmet Erdem ve Ahmet Ertürk tarafından karşılanan Bakan Demir , AK Parti İl Başkanı Sadık Atay ' ın divan başkanlığını yaptığı toplantıda ülke gündemiyle ilgili konulara değindi . Toplantıda yaptığı konuşmasında Elazığ ' da yaşanan 41 kişinin hayatını kaybettiği depremi hatırlatan Demir , devlet ve
hükümetin 4 saat içerisinde vatandaşın yanında olduğunu söyledi . Demir , sabah olan bir depremde saat 11 . 00 itibariyle arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını ve yaralıların tamamının hastanelere ulaştırıldığını anımsatarak şöyle konuştu . " Hemen aynı gün içerisinde vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanarak hasar tespit çalışmalarına başlandı . Olayın üzerinden daha 24 saat geçmeden tüm bu çalışmalar tamamlandı . TOKİ şu an bölgede çalışmalara başladı . Sayın Başbakanımızın da açıkladığı gibi Ramazan
Bayramı ' na kadar orada evi yıkılan insanlarımızın evleri yapılıp teslim edilecek . Tüm bu çalışmalar sekiz ay gibi kısa bir zamanda yapılacak . "
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ' nın afet sonrası çalışmalarda önemli bir mesafe aldığına işaret eden Bakan Demir , şunları söyledi : " Özellikle ' Afet Konutları ' noktasında bizim zamanımızda meydana gelen afetlerdeki hak sahiplerine evleri yeniden yapılarak teslim edildiği gibi bizden önceki dönemden de kalan 40 binin üzerindeki konutlar da yapılıp insanlarımıza teslim edilmiştir . Geçmiş hükümetler zamanından kalan 40 bine yakın afet konutu hak sahiplerine teslim edildi . "
MİLYARLARCA DOLAR ALIP GÖTÜRÜLDÜ
AK Parti hükümeti öncesindeki hükümetlerin ekonomi politikalarını da eleştiren Demir , sözlerini şöyle sürdürdü : " Bizden önceki dönemde bankacılık sektörü kullanılarak bu ülkenin istikbali , çocuklarımız ve geleceğimizden çok şeyler alıp götürdü . Koca koca adamlar çok şey alıp götürdüler . Seçilmiş devletin , milletin vekaletini yürütenlerden , iktidara gelenlerden , Bakanlarında , Başbakanlarından hepsini gördük . Ben bu konuda bir soruşturma komisyonuna da başkanlık yaptım . Milyarlarca dolarlar götürülmüş . "
İstikbalimizden ne kadar neyi götürdüklerini hiç hesaplayamadıklarını anlatan Demir , şöyle konuştu : " Ama alınabildiği kadar alınabilecekleri varsa TMSF aracılığıyla epeyce bir miktar tahsil edildi . AK Parti iktidarı bu kişilerin peşine gerektiği gibi düştü . Dünyada bir kriz ve kaos yaşanıyor . Türkiye bankacılık sektörüne hazinesinden tek kuruş aktarmayan tek G-20 ülkesi oldu . "
Bakü-Seyhan boru hattının 2002 yılından önceki iktidarlar tarafından yıllarca konuşulduğunu savunan Bakan Demir , AK Parti iktidarı döneminde gerekli anlaşmaların yapılarak projenin hayata geçirildiğini söyledi . Daha sonra Samsun-Ceyhan boru hattı konusunda da çalışmaların başlatıldığını anlatan Demir , sözlerini şöyle tamamladı : " Şimdi bildiğiniz gibi NABUKO projesi hayata geçiyor . Türkiye nereden nereye geldi . İnşallah 2015 yılına doğru TÜRKSAT ile devam eden çalışmalar kapsamında Türkiye kendi yaptığı
uyduyu uzaya fırlatmayı planlıyor . Şu an çalışmalar devam ediyor . Türkiye çok yakın bir gelecekte kendi yaptığı helikopteri hem kendisi kullanmaya hem de dünyaya satmaya başlayacak . Bakın Türkiye nereden nereye geldi işte . "
( MB-HO-Y )